Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic ]

07. 07. 2015. 09:11 >> 09:09
1

PRIJEDLOG PREMIJERA

Cipras traži otpis 30% duga?

Grčki premijer Aleksis Cipras danas bi trebalo da predstavi novi prijedlog o rješavanju dužničke krize svoje zemlje na samitu eurozone, sa zahtjevom za otpisivanje 30 odsto duga, prenio je Bi-Bi-Si.

Ovaj plan pripremljen je nakon što su grčki glasači na referendumu odbili ranije prijedloge kreditora. Evropski zvaničici apelovali su da Atina sastavi "ozbiljne" prijedloge, pošto bi Grčka mogla da bankrotira zbog duga od 331 milijardi dolara.

Grčke banke ostaće zatvorene danas i sjutra. 

Ministri finansija zemalja eurozone počeće sastanak u Briselu tokom dana, a potom će biti održan samit lidera članica eurozone. Centralna ličnost pregovora biće novi grčki ministar finansija Euklid Cakalotos, koji je zamijenio Janisa Varufakisa, nakon što je on juče, iznenada podnio ostavku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније