Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

31. 07. 2015. 08:55 >> 08:49

NIGERIJSKA VOJSKA

Oslobodili 71 ženu iz ruku Boko Harama

Nigerijski vojnici spasili su 71 djevojčicu i ženu tokom vatrenog okršaja u kome je stradalo nekoliko militanata Boko Harama na sjeveroistoku zemlje, izjavili su juče vojni zvaničnici.

Neke od zarobljenih žena su bile u rukama ekstremista i duže od godinu.

Jedna mlada žena, Jagana Kijari, rekla je da je "samo čekala smrt", jer su džihadisti neprestano prijetili svojim žrtvama da će ih ubiti.

Portparol nigerijske armije, pukovnik I.T. Gusaj, rekao je da je 12 ljudi spašeno u srijedu, a 59 juče, po selima 40-tak kmilometara oko Maidugurija, najvećeg grda na sjeveroistoku zemlje.

Stotine talaca oslobođeno je u martu kad je nigerijska vojska objavila da je povratila sve gradove koje je držao Boko haram. Ali ekstremisti su nastavili da pokreću samoubilačke bombaške napade iz udaljenijih sela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније