Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 08. 2015. 22:54 >> 22:45

USRED MEDIJSKE "POMAME"

Erupcija vulkana na Reinionu

Novinari iz cijelog svijeta koji su došli ove nedjelje na Reinion, ostrvo u Indijskom okeanu, da prate otkrivanje avionskog krila aviona malezijske kompanije koji je nestao prošle godine, bili su svjedoci spektakularne erupcije jednog od najakitvnijih vulkana na Zemlji.

Novinari su pohrlili da slikaju crvenu i vrelu lavu ocjenjujući da će zbog erupcije biti evakuisano stanovništvo na jugoistoku ostrva nadomak mjesta gdje je otkriveno krilo aviona, za koji se sumnja da je pripadao nestalom avionu sa 239 ljudi, na letu MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

"Bio je spektakularan prizor. Lava je prštala u vazduh kao da je fontana", rekao je pilot helikoptera koji je bio zadužen da vozi turiste blizu vulkana.

Piton de la Furnez je vulkan star oko 530.000 godina i jedan od najaktivnijih na Zemlji sa više od 150 erupcija od 1600. Spada u aktivne vulkane zajedno sa onima na Havajima, Antarktiku i u Italiji.

To je bila treća erupcija od početka godine. Prve dvije su bile u februaru i maju.

Taj vulkan se ne smatra opasnim jer lava pada na istočni dio planine koji nije naseljen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније