Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

03. 04. 2016. 20:24 >> 00:45
1

JOŠ IMA SKIJAŠA

Rusi Kavkaz zamijenili Durmitorom

Ovih dana, gotovo u cijeloj državi imamo ljetnje temperature. No, sunce ne smeta skijašima na žabljačkim skijalištima Javorovača i Savin kuk. Na Žabljaku su i Rusi, polaznici škole za učenje vožnje motornih sanki, koja je ranije organizovana na Kavkazu.

Iako je proljeće uveliko počelo, a dnevne temperature dostižu do 14 stepeni, na žabljačkom skijalištu Javorovača, još ima skijaša.

"Kao što vidite, Ski centar Javorovača radi. Ne radi punim kapacitetom zbog nedostatka snijega. Manji ski lift, tj bebi lift, radi. Radio je i nijesmo ni prekidali sa radom ovih dana. Iako je to sa minusom, bez prekida radimo", kazao je izvršni direktor ski centra Javorovača, Nikola Rondović.

Žičara na Savinom kuku radi. Iako je donji dio staze potpuno okopnio na gornjem dijelu, snijeg se zadržao, pa ima i skijaša.

"Od međustanice do vrha korita ima puno snijega. Staze su uređene", rekao je šef staze Savin kuk, Zoran Šibalić.

U žabljačkom selu Bosača zatekli smo grupu Rusa, polaznika škole za učenje vožnje motornih sanki. Instruktor Jurij Solanovič kaže da je, zbog prekrasne prirode i dovoljne količine snijega, Durmitor idealan za obuku, pa je planinska škola, koja je ranije organizovana na Kavkazu, preseljena na Žabljak.

"Mi smo ovdje došli iz Rusije, ostaćemo četiri dana. Durmitor je čarobna planina, jedinstvena i idealna za vožnju motornih sanki", istakao je Solanovič.

"Prvi put sam u Crnoj Gori, mnogo mi s dopada jer je pristupačna. Lako se dolazi do nje. Durmitor je prekrasan čist vazduh, lijepi predjeli", kazao je jedan od polaznika škole.

Polaznici Planinske škole u našu zemlju stižu avionom iz Moskve na tivatski Aerodrom. Smješteni su u hotelu "Zlatni bor" na Žabljaku. Do sada je održana obuka za 11 grupa od planiranih 12.

Aleksandra Sjekloća-Blagojević, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније