Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Objavio: B.V.

16. 08. 2017. 07:40 >> 07:12
2

DANAS NA ADI

Bageri otvaraju ušće

Nakon što je prije dva dana, prvi put u istoriji, zatvoreno desno ušće Bojane, iz Opštine Ulcinj najavljuju da će najvjerovatnije danas bageri otvoriti ušće. U Ulcinju je, naime, održan sastanak predstavnika opštine, Uprave za vode i Morskog dobra, nakon kojeg je najavljen dugoročni projekat za oticanje Bojane u more.

“Mislim da će se situacija srediti, a očekuju se i obilne kiše koje će popraviti situaciju. Najvjerovatnije u toku sjutrašnjeg dana biće otvoren kanal jedan koji će omogućiti protok vode”, kazao je nakon sastanka predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu.

Sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana kazao je takođe da će „krajem sedmice doći mašina-refuler, koji će da radi na otvaranju račve”.

I predsjednik Udruženja ribolovaca Ivo Knežević je rekao da je u kontaktu sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Predragom Jelušićem dogovoreno da u petak dođe veći bager.

On je upozorio da bi kopanje račve moglo ugroziti veliki broj kućica, te da je potreban projekat i za račvu i za ušće.

„Bojana je prava atrakcija i moramo mnogo bolje da se odnosimo prema tom biseru“, dodao je Knežević.

Portparolka Javnog preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Ivana Lazović istkla je za Radio Crne Gore da su već nekoliko dana u komunikaciji sa Upravom za vode Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u cilju pronalaska optimalnog rješenja, kako bi se spriječilo dalje zatvaranje desnog ušća rijeke Bojane u Jadransko more.

"Cijeneći važnost tog jedinstvenog ekološkog resursa na crnogorskom primorju dogovoreno je da Opština Ulcinj, uz podršku `Morskog dobra` kroz dva dana preduzme mjere kako bi se ušće Bojane učinilo plovnim i prohodnim, te spriječilo ponavljanje sužavanja njenog ušća. Međutim, prema informacijama sa kojima raspolažemo, problem zapravo nastaje na račvi, gdje je potrebno sistemski djelovati i riješiti problem zastajanja vodotoka", istakla je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније