Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

26. 08. 2013. 08:31 >> 08:31
1

INCIDENT

Tivat: Golf uz blokadu

Na lokaciji budućeg prvog profesionalnog golf terena , sa 18 rupa, sinoć je u Tivtu otvoreno vježbališe za golf u Royal Montenegro Golf & Country Club-u.

Vojvoda od  Somerseta je, slijedeći primjer  poktovitelja kluba, princa Dimitrija Romanova, zasadio stablo masline, nakon čega je udario prvu lopticu i time simbolično otvorio vježbalište.

Kako  se čulo na ceremoniji, tokom narednih nekoliko godina  Boka Group  će završiti prvu faz projekta. Pripreme za kompletan golf teren sa 18 rupa počeće već u septembru, dok će glavno oblikovanje terena i ozelenjavanje  biti okončani iduće godine.

Svečano otvaranje  golf terena, klub-hotela, stambenih i poslovnih prostora, vila, hotela sa 4 zvjezdice, najavljeno je za 2016. Procjenjena vrijednost ulaganja je 250 miliona eura.

Sjenku na sinoćnji događaj bacio je protest 50-tak bivših vlasnika zemlje koji već pet godina pred sudom traže da im se prvo vrati zemlja, pa da pregovaraju o zakupu. Predstavnik  AD “Montepranco Bokaprodukt”  kazao je da je to akcionarsko društvo jedini legitimni vlasnik  zemlje koju je država dala u dugogodišnji zakup, obavezujući se da će obešteti sve ako se  dokaže da imaju pravo raspolaganja.

 

Rada Đaković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније