Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 07. 2014. 13:44 >> 23:35
4

KOD TIVTA

Uskoro novi tender za golf terene

Vlada i firma Montepranzo Bokaprodukt odmah će pristupiti proceduri i nalaženju partnera za izgradnju golf terena u Tivtu.

 

 

To je danas saopštio predsjednik borda direktora te firme Andrija Radman, koji je najavio da će Savjet za privatizaciju uskoro raspidati novi tender za izgradnju golf igrališta. Radman je kazao da su Vlada i firma Montepranzo Bokaprodukt raskinule ugovor sa Boka grupom o izgradnji golf kompleksa. 

"Planirani rok za početak investicije koja bi trajala pet godina bio je godinu dana od potpisivanja samog ugovora. S obzirom da nije došlo do početka realizacije projekta u planiranom roku, a cijeneći aktivnosti koje je investitor imao na promociji Crne Gore kao privlačne investicione i turističke destinacije i pokazane spremnosti da sprovede veći investicioni program od planiranog i ugovorenog su bili isključivi motivi zašto smo ugovarali produženje tih rokova. To su bili aneksi 1,2 i 3. Argumenti za novo produženje roka koje je investitor predstavio kroz aneks 4 nijesu u sebi imale nove činjenice i okolnosti koje bi ukazale na opravdanost. Cijeneći da ugovorene strane nijesu mogle usaglasiti novi način zadovoljenja obostranih interesa došlo je automatski do raskida ugovora, zaključno sa 28. junom", objasnio je Radman, prenio je Radio Tivat. 

On je podsjetio da je ugovor o zakupu zemljišta i izgradnji golf kompleksa imao za cilj valorizaciju bivšeg poljoprivrednog kompleksa kroz investiciju od 115 miliona eura.

"Vlada i Monteneoranzo će odmah pristupiti proceduri i nalaženju partnera za realizaciju ovog kapitalnog projekta", najavio je Radman. 

On je istakao da ne bi bilo korektno imenovati krivce za raskid ugovora i dodao da je ugovorom predviđena svaka sistuacija, pa i oko imovinskih sporova i da su jasno precizirane obaveze svake strane. 

„Vlada i Montenpranzo su ispoštovali sve obaveze ugovora u potpunosti. U jednom dijelu uz saglasnost investitora preuzeo je obavezi rušenja objekata u kompleksu", istakao je predsjednik borda direktora Montepranza, dodajući da Boka grupa nije ispunila niz preuzetih obaveza od projektne dokumentacije do bankarskih garancija. 

Rada Đaković, TVCG

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније