Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Дијана Драшковић [ TVCG ]

05. 07. 2023. 07:12 >> 07:12

ULAZ BESPLATAN

Podignuta rampa remeti mir nudista na Adi

Najpopularnije utočište nudista u regionu, a i šire - Ada Bojana, suočeno je s problemom slobodnog ulaska gostiju i mještana, i ukidanjem naplatne rampe kojom će se poremetiti mir nudista. Iz Ulcinjske rivijere, koja gazduje tim naseljem, poručuju da neće moći da udovolje svima, te da nije u redu da njihove plaže koriste i ostali turisti, a novinar Mustafa Canka da posljednja dešavanja u tom naselju bez sumnje govore da neko želi da pribavi korist za sebe.

Naplaćivanje ulaska u nudističko naselje Ada Bojana postoji od kada postoji nudizam u Ulcinju. Da ovu rampu ukloni odlučilo je Morsko dobro, koje će tako, strahuju u Ulcinjoj rivijeri, ugroziti mir onih koji na plažu idu bez odjeće.

"Onda ćemo mi imati samo goste u tih 300 metara i od toga ćemo mi da prihodujemo. Odnosno ovih 1,5 kilometara koji su slobodni dio plaže doći će ljudi, parkiraće se na našem dijelu, koristiti našu infrastruturu i naravno služiće se plažom. Ne prihodujemo ništa, čak možemo doći u situaciju da bude miješanje turista, i to zna da nam predstavlja problem", kazao je Ćamil Hodžić iz Ulcinjske rivijere. 

Zato problem moraju riješiti, i to što prije. U protivnom, trpe i nudisti, ali i oni kojima neće biti prijatno u njihovoj blizini. Trpi i Ulcinjska rivijera, koja sasvim sigurno neće moći da udovolji svima.

"Da država odluči šta će da uradi sa tim dijelom, dakle da Ada ostaje jedan rizort i da važe ista pravila, ili da vidimo da organizujemo da Ulcinsjka rivijera ne bude u spušenom položaju, nego da bude preduzeće koje će da sačuva Adu Bojanu, ali i samog sebe", kaže Hodžić. 

Imali su u tom preduzeću namjeru da sačuvaju i 34 kućice u tom naselju, tako što bi ih iz izdali u dugoročni zakup. Tender je ubrzo poništen. I u Morskom dobru namjeravaju da prvi put u istoriji daju u zakup plaže na Adi Bojani. Objavili su dva javna oglasa, a u drugom – ispravljenom stoji da je tip kupališta umjesto javno-porodični –nudistički.

I sve to za novinara Mustafu Canku, znači samo jedno.

"Bojim se da su svi sad i o donosioci odluka, i oni koji su interesno vezani za taj jedan od najljepših dijela naše opštine, usresređeni kako sto više da ugrabe, kao pred sudnji dan", ističe novinar i analitičar Mustafa Canka. 

Umjesto da, kaže Canka, cijeloj državi pokažu koliko cijene Adu Bojanu i raj za avanturiste...

"Mi smo sada raspolućeni, podijeljeni između onoga što je Ada bila, i što Ada tek treba da bude. Ali u svemu onome mislim da se prenebjegava ona najvažnija stvar a to je da Ada u fizičkom smislu nestaje", ističe Canka. 

Isto misle i ljubitelji nudizma i tradicionalni gosti nudističkog kampa, koji se bore za opstanak naselja, i koji su pokrenuli peticiju protiv uklanjanja rampe na ulazu na ostrvo. No, čini se da su bili u manjini....

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније