Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M.Lj. [ Mina Business ]

02. 02. 2024. 11:12 >> 11:12

NETAČNE INFORMACIJE

Kalač: Avio-linija sa Luksemburgom prekinuta privremeno

Informacije o prekidu avio-linije između Luksemburga i Podgorice nijesu tačne, saopštila je predsjednica Kulturno-informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu, Fetija Kalač, i dodala da je vazdušna veza samo privremeno prekinuta.

“Povodom informacije koju su prenijeli mediji, a vezano za ukidanje avio linije Podgorica-Luksemburg, radi preciznosti želimo ovim putem da obavijestimo javnost da informacije o prekidu avio-linije između Luksemburga i Podgorice nijesu tačne”, navela je Kalač u saopštenju.

Ona je kazala da je na sastanku sa predstavnicima Luxair-a konstatovano da se taj avio-prevoznik suočava s nedostatkom aviona ove godine i da se u skladu sa tim usmjerava prema ključnim turističkim destinacijama.

“Luxair će od od aprila imati letove na relaciji Luksemburg-Tivat i to dva puta sedmično - utorkom i subotom, sa dva tipa aviona Boeing 737- 800 i Companie LG-463”, precizirala je Kalač.

S obzirom na to da je turizam jedna od strateških grana razvoja i čini gotovo trećinu bruto domaćeg proizvoda (BDP) Crne Gore, Kalač smatra da bi država trebalo da stvara uslove za produžetak sezone i rast broja noćenja i potrošnje gostiju po danu.

“Nova Vlada treba da usmjeri aktivnosti na razvoj visokokvalitetne ponude, kako turističke ponude, tako i na poboljšanje dostupnosti Crne Gore”, rekla je Kalač.

Ona tvrdi i da je privremeni prekid avio-saobraćaja sa Podgoricom rezultat nepravilnog angažovanja pojedinaca, uključujući direktoricu Nacionalne turističke organizacije (NTO) Anu Tripković-Marković, i njenih savjetnika.

“Uz podršku pravih institucija i partnera, Luxair će i dalje letjeti ka Podgorici, a NTO treba da se angažuje na polju promocije, prije svega kroz digitalne kanale komunikacije, i stvori uslove za zajedničke marketing aktivnosti sa avio-kompanijama i turoperatorima”, poručila je Kalač.

Ona je kazala da vjeruje da će premijer Milojko Spajić ispunjavanjem obećanja pristuputi ovom izazovu ozbiljno i da će podstaknuti institucije - Aerodrom Podgorica, da sarađuju sa Luxair-om, kako bi se riješio ovaj problem.

“Ovom prilikom želimo da upoznamo javnost da je na sastanku sa predstavnicima kompanije Luxair dogovoreno da će ova kompanija u ponudu uvrstiti novi hotel Swissôtel Resort Kolašin, pokazujući na taj način ozbiljan pristup prema ponudi u zimskoj sezoni, iz razloga što su prepoznali najbolji ski centar u region”, rekla je Kalač.

Ona je dodala i da će zimska destinacija Kolašin, koja je obogaćena najmodernijom žičarom i ove godine hotelom visoke kategorije koji ne zaostaje za hotelima u renomiranim evropskim zimskim centrima, biti uvršteni u katalog Luxaira.

“Vjerujemo da će ova investicija da doprinese privlačenju turista i unaprijedi zimski turizam, čime će se dodatno promovisati Crna Gora kao atraktivna cjelogodišnja destinacija. Na kraju, molimo da se nekompetentni pojedinci u institucijama, i oni koji nijesu nadležni, ne miješaju u ono za što nemaju znanja i spremnosti da isto nauče, kako bismo izbjegli dalje komplikacije”, zaključila je Kalač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније