Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U fokusu

[ Tufik Softić ]

20. 10. 2023. 06:52 >> 23:09
1

SLUČAJ SIMON VOJAŽ-a

Sporni autobusi bez problema saobraćaju u Podgorici

Dok su radnici beranskog autoprevoznog preduzeća "Simon vojaž“ najavili protest zbog prodaje osam najboljih autobusa ove kompanije za samo 34 hiljade eura, ti autobusi se bez problema i vjerovatno neregistrovani sada voze na ulicama Podgorice.

To je Portalu RTCG kazao predsjednik štrajkačkog odbora Nenad Radičević, koji je poslao i fotografiju jednog od autobusa snimljenog na podgoričkim ulicama.

"Fotografiju su nam poslali naši sugrađani koji žive u Podgorici. Na ovoj fotografiji je lokalni autobus marke „setra“, dužine 15 metara, šestotočkaš, što znači autobus takve vrste koji može da primi najveći broj putnika“ – kazao je Radičević.

On je kazao da se na ovom autobusu mogu vidjeti registarske tablice Berana, za koje zna da su odavno istekle.

"Lično mislim da nije mogao biti registrovan u međuvremenu. Mi smo ranije uputili upozorenje saobraćajnoj policiji da ako primijete autobuse 'Simona' na ulicama ili putevima, da provjere da li su registrovani“, rekao je Radičević.

Prema njegovim riječima, ovaj autobus je lako mogao biti uočen i da vozi na lokalnim linijama iz Berana prema susjednim gradovima, na kojima je do uvođenja stečaja i vozio.

"Evo kako je stečajni upravnik vodio interesa o našoj kompaniji. Prodao je za džabe naše autobuse, da pojača vozni park podgoričke kompanije BLT“, dodao je Radičević.

On je podsjetio da je prodaja autobusa predstavljala kap u čaši i da su radnici „Simon vojaža“ formirali štrajkački odbor i najavili za subotu blokadu magistralnog puta Berane-Bijelo Polje od 11 do 12 sati, u mjestu Beranselo.

"To je početak. Prvi zahtjev je da nam se vrati svih osam autobusa, kombi i deveti autobus koji je bio u Novom Pazaru i koji je prodat za samo četiri hiljade eura, plus hiljadu eura koje je stečajan uprava platila za ležarinu“, rekao je predsjednik štrajkačkog odbora.

Stečajni upravnik beranske autoprevozne firme u stačaju 'Simon vojaž', Lado Šekularac, osam najboljih autobusa i jedan kombi koji su bili parkirani u krugu autobuske stanice u ovom gradu, kao i još jedan autobus koji se nalazio u Novom Pazaru, prodao je po početnoj cijeni od 34.076,2 eura.

Naknadno je, navodno, uračunat PDV, pa je ta cijena izašla na 55.076,72 eura.

Ogorčenje radnika 'Simon vojaža je toliko da traže i hitnu smjenu stečajnog upravnika, kao i da po povratku autobusa organizuju minimum procesa rada makar na lokalnim linijama u regionu.

Oni podsjećaju da je riječ o najboljim autobusima, čija cijena po jednom u Luksemburgu, ne iznosi, bez carine i PDV, manje od 30 hiljada eura za najstarija godišta, a među prodatim autobusima su bila i dva iz 2012. godine koja su saobraćala na međunarodnim linijama.

Sve ove autobuse uvezao je bivši vlasnik iz Luskemburga,Simon Bernard, koji je podnio krivičnu prijavu protiv svog partnera u Crnoj Gori Mehmeda Adrovića, visokog funkcionera DPS-a i predsjednika SO Petnjica, za prevaru i falsifikovanje njegovog potpisa.

Taj predmet je još kod Specijalnog državnog tužioca, a tamošnji mediji, kako su nam javili naši sugrađani koji žive u toj državi, pisali su kako je taj biznismen opljačkan u Crnoj Gori.

Sada se kod Specijalnog državnog tužioca nalaze još tri krivične prijave protiv stečajnog urpavnika Lada Šekularca zbog prodaje autobusa „Simon vojaža“, ali se, uprks svemu, oni mogu vidjeti u vožnji na podgoričkim ulicama i putevima u tom dijelu države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније