Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Politika [ R.B. ]

06. 02. 2024. 20:17 >> 20:17
1
Čitaj mi:

BAJKAR

Turski proizvođač dronova gradi fabriku u Ukrajini

Turska kompanija Bajkar počela je izgradnju fabrike u blizini Kijeva koja će zapošljavati oko 500 ljudi i proizvoditi svoje modele dronova, rekao je danas izvršni direktor te kompanije Haluk Bajraktar.

On je na marginama Svjetskog sajma odbrane u Rijadu za Rojters potvrdio da je počela izgradnja fabrike, koja bi trebalo da bude završena za oko 12 mjeseci.

"Zatim prelazimo na postavljanje unutrašnjih mašina, opreme i organizacione strukture", rekao je on.

Bajraktar je napomenuo da bi proizvodni kapacitet bio oko 120 jedinica svake godine, ali je dodao da još nije jasno da li će proizvodnja u ukrajinskoj fabrici biti fokusirana na model dronova TB2 ili TB3.

Bespilotne letjelice "bajraktar" turske proizvodnje postale su popularne u svijetu nakon što je ukrajinska vojska počela da ih koristi u ratu protiv ruskih snaga za uništavanje oklopnih vozila i artiljerijskih sistema, prenosi Tanjug.


"Bajkar" je ranije saopštio da je potpisao ugovore za izvoz svog drona TB2 sa 30 zemalja, među kojima su Ukrajina, Etiopija, Libija i Azerbejdžan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније