Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ N1 ]

18. 03. 2024. 21:15 >> 21:16
Čitaj mi:

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Kritično važna brza odluka Kongresa SAD o pomoći Ukrajini

Brza odluka američkog Kongresa o deblokiranju finansijske pomoći Ukrajini od "kritične je važnosti", izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, čijoj vojsci ozbiljno nedostaje municija protiv ruskih snaga.

"Za nas je od ključne važnosti da Kongres brzo završi sve neophodne procedure i donese konačnu odluku o paketu od 60 milijardi dolara, koji je mjesecima blokiran zbog neslaganja između demokrata i republikanaca", rekao je Zelenski tokom sastanka sa senatorom Lindsijem Grejemom.

Administracija Džozefa Bajdena je mjesecima tražila novi paket pomoći Kijevu koji uključuje 60 milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći.

Senat ga je odobrio demokratskom većinom, ali je i dalje blokiran u Predstavničkom domu Kongresa.

Njegovo usvajanje ne odobravaju republikanci bliski Donaldu Trampu, koji odbijaju da razmatraju tekst zbog spora o drugom pitanju, imigraciji.

Iscrpljena dvogodišnjom ruskom invazijom, Ukrajina se bori na frontu protiv ruske vojske koja je nadmašuje po broju vojnika, oružja i municije.

Ruske snage su posljednjih nedjelja napredovale u nekoliko sektora fronta na istoku Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније