Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Beta ]

29. 03. 2024. 11:26 >> 11:44
Čitaj mi:

UKRAJINSKI ZVANIČNICI

"Oboreno 84 od 99 ruskih dronova i raketa, oštećene tri termoelektrane"

Ruski dronovi i rakete gađali su noćas elektrane u istočnom i centralnom dijelu Ukrajine, rekao je danas ukrajinski ministar energetike, a vazduhoplovne snage te zemlje saopštile su da su Rusi ispalili 99 dronova i raketa na ukrajinsku teritoriju od kojih su uspjeli da unište 84.

Vazdušna uzbuna oglasila se noćas na cijeloj teritoriji Ukrajine.

Varšava je objavila da je pojačala nadzor nad poljskim vazdušnim prostorom zbog pojačane vazdušne aktivnosti.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su uništile ukupno 84 ispaljenih ruskih projektila od kojih 58 "šahed" dronova iranske proizvodnje te 26 raketa.

Ukrajinska energetska kompanija DTEK saopštila je da su tri ukrajinske termocentrale oštećene u noćašnjim ruskim udarima. Kako je jutros navedeno, oprema tri centrale je teško oštećena, a poslije napada odmah je počelo otklanjanje štete.

Ministar energetike German Galuščenko rekao je da su u "snažnom napadu" noćas posebno ciljana energetska postrojenja u regionima Dnjepopetrovsk, Poltava i Čerkas.

Guverner regiona Dnjepopetrovsk Sergij Lisak rekao je da su tokom noći snage vazduhoplovne odbrane oborile deset dronova iznad te oblasti u okruzima Pavlograd, Krivi Rog, Dnjepar i Kajanski. Rekao je da su četiri rakete uništene iznad Dnjepra.

On je rekao da je oštećeno više energetskih postrojenja, i da je jedan čovjek povrijeđen.

U Kamjansku je pogođena poljoprivredna zadruga i pet osoba je povrijeđeno, od kojih se dvoje nalaze u teškom stanju, rekao je guverner. Među povrijeđenim je i petogodišnje dijete.

Poljske oružane snage objavile su da su njeni vojni avioni podignuti da nadziru vazdušni prostor zbog ispaljenih ruskih raketa na zapadu Ukrajine.

Rečeno je da je noćas registrovana intenzivna vazdušna aktivnost i da su projektili dugog dometa letjeli ka metama na ukrajinskoj teritoriji, a da su sa poljske strane preduzete sve mjere za zaštitu poljskog vazdušnog prostora, kao i da pojske snage stalno nadziru situaciju.

Varšava je u nedjelju javila da je ruska krstareća raketa ispaljena u pravcu zapadnih ukrajinskhi gradova probila poljski vazdušni prostor kojim je letjela 39 sekundi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније