Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V./M.M.Lj./B.Č.J. ]

25. 11. 2022. 09:47   >>  26. 11. 2022. 07:21 22

DOPIS SKUPŠTINI

Jovana Marović podnijela ostavke u Vladi i stranci

Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije, potvrđeno je Portalu RTCG. Ona je takođe stavila tačku i na svoj angažman u Građanskom pokretu URA.

"Obavještavam Vas da, nakon izglasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke - na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu", napisala je Marović u dopisu predsjednici Skupštine Danijeli Đurović. 

Marović je na Fejsbuku navela da je podnijela ostavku i na funkciju potpredsjednice Građanskog pokreta URA.

Ona je kazala da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da se proces pristupnih pregovora dovede u završnu fazu, a država do članstva u Evropskoj uniji (EU).

“S obzirom na to da partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima”, rekla je Marović.

Kako je navela, razlog što nije ranije napustila te funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Marović je kazala da smatra da su ona i njen tim, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da urade dosta.

Ona je zahvalila državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približe EU.

Marović je kazala da je bilo zadovoljstvo raditi sa njima.

Kako je rekla, iako ne na javnim funkcijama, njena misija "Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava.

Marović je navela da je, do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo jedina izjava za javnost koju će dati ovim povodom.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније