Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

18. 10. 2023. 15:28 >> 15:28

PRED VELIKU POROTU SREDINOM NOVEMBRA

Aleku Boldvinu prijete nove optužbe zbog ubistva snimateljke

Tužioci iz Novog Meksika namjeravaju da slučaj glumca Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata Haline Hačins na snimanju filma "Rust" 2021. godine iznesu pred veliku porotu.

Boldvinov slučaj biće izveden pred veliku porotu sredinom novembra, rekla je specijalni tužilac Kari Morisi.

Ovaj potez uslijedio je nakon rezultata nezavisnog forenzičkog testa koji je otkrio da je Boldvin morao da povuče okidač revolvera sa kojim je vježbao da bi ispalio metak koji je ubio snimateljku Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, prenosi Reuters.

„Poslije opsežne istrage u proteklih nekoliko mjeseci, na vidjelo su izašle dodatne činjenice za koje vjerujemo da pokazuju da je gospodin Boldvin kriv za smrt Haline Hačins i pucanje na Džoela Souze“, rekli su Morisi i Džejson Luis u saopštenju.

Boldvin je rekao da nije odgovoran za smrt Hačinsove i da nije povukao okidač.

„Žalosno je što je užasna tragedija pretvorena u ovo pogrešno krivično gonjenje. Odgovorićemo na sve optužbe na sudu“, rekli su advokati Boldvina u saopštenju.

Slavni glumac prvobitno je optužen za ubistvo iz nehata u januaru zbog smrti Haline Hačins, zajedno sa glavnim rukovaocem oružjem u filmu Hanom Gutijerez, kojoj će se suditi 2024.

Početkom godine tužilaštvo Novog Meksika odbacilo je optužbu protiv Boldvina za korišćenje vatrenog oružja.

Prema toj optužbi, glumcu je prijetila kazna zatvora od pet godina. Sada ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata. Strani mediji pišu da bi glumac mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније