Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Anadolija ]

21. 08. 2015. 13:10 >> 12:59
1

POSLJEDNJE ZBOGOM

Šibenik se oprostio od Arsena

U prepunom šibenskom pozorištu održana je komemoracija povodom smrti muzičara i pjesnika Arsena Dedića, koji se u Šibeniku rodio i odrastao.

 

Nakon upisivanja u Knjigu žalosti koja je bila otvorena u predvorju pozorišta, učesnici komemoracije zauzeli su parter i lože tamošnjeg teatra koje je primilo oko 500 osoba.

Na komemoraciji u Šibeniku su se okupili Dedićevi sugrađani i kolege, među kojima i Željko Bebek, Nikša Bratoš, Massimo Savić i drugi. Arsenova supruga Gabi Novak i njegova djeca nijesu prisustvovali komeracija koja će prethoditi onoj u ponedjeljak u Zagrebu.

Prema Arsenovoj želji, nakon komemoracije u Šibeniku, u ponedjeljak će se držati komemoracija u Zagrebu nakon čega će uslijediti sahrana na groblju Mirogoj u krugu porodice, bey prisustva javnosti i medija.

Uz gradonačelnika Šibenika, govorili su o Arsenu predstavnici županije te njegove kolege saradnici iz Šibenika. U šibenskom pozorištu ovom prilikom istaknut je velik doprinos koji je Arsen ostvario, posebno klapi i klapskom pjevanju.

 

Govorili su i članovi šibenske limene muzike u kojoj je Arsen započeo svoje druženje sa instrumentima i sviranje u kolektivu. Sa 13 godina počeo je da svira u limenoj muzici kao flautista.

Poručeno je kako je Arsen Dedić iza sebe ostavio neprolazno muzičko i pjesničko djelo koje će ostati inspiracija svim budućim generacijama.

Govornici u šibenskom pozorištu svjedočili su brojnim anegdotama i pričama o Arsenovoj ljubavi prema rodnom Šibeniku koju je cijelog života iskazivao kako privatno, tako u svojim radovima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније