Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

08. 05. 2021. 07:44 >> 07:46

U NOVOM SADU

Egzit uprkos kovidu

Međunarodni muzički festival Egzit koji obično privlači hiljade gledalaca u Novom Sadu u Srbiji će se održati u julu, i ima ambiciju da bude prvi događaj tih razmjera organizovan u Evropi od početka pandemije, piše agencija Frans pres o najavljenom održavanju Egzita.

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati festival na siguran način sa zdravstvenog stanovišta ako gledaoci daju potvrde o vakcinaciji ili negativnom testu na korona virus.

"Možemo sa sigurnošću da kaženo da će prisustvo Egzitu biti mnogo sigurnije nego otići u bar ili se voziti autobusom", rekao je on za Frans pres.

Agencija navodi da su karte za festival koji je privukao 200.000 gledalaca 2019. godine u prodaji sa datumom događaja, i dodaje da će se festival održati od 8. do 11. jula na tvrđavi u Novom Sadu.

Takođe navodi da su najavljene muzičke zvijezde kao Dejvid Geta, DJ Snejk, Nina Kravic, Metronomi i drugi.

Za ovogodišnje izdanje festivala organizatori se ugledaju na probne koncerte održane nedavno u Španiji i Engleskoj, koji, kako se pokazalo, nisu imali posljedice po pitanju zaraze, piše Frans pres.

Frans pres navodi da su brojni muzički događaji prvog reda u Evropi otkazani, i u zemljama gdje su stope vakcinacije bolje nego u Srbiji, kao što su Velika Britanija i Mađarska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније