Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

[ Beta ]

09. 07. 2021. 23:22 >> 23:22
1

"STELANTIS"

Električne verzije skoro svih modela prije 2025.

Međunarodni konzorcijum proizvođača automobila "Stelantis" se obavezao da će preteći konkurente u proizvodnji električnih vozila.

Generalni direktor Karlos Tavares rekao je u četvrtak da će do 2025. godine 98 odsto svih modela "Stelantisa" u Evropi i Sjevernoj Americi imati električne verzije.

Rekao je da ta kompanija u koju su se udružili "FIAT Krajsler" i "Pežo" i njihove filijale, razvija četiri "platforme" električnih vozila koja će s jednim punjenjem baterija moći da pređu 500 do 800 kilometara.

Među njima biće i potpuno električni kamionet "Ram" i "Jeep Grand Cherokee", kao i mali automobili, a najavljen je i jedan "frizirani" električni model "Dodge-a" (muscle car).

Kompanija kaže da će svoju stručnost za komercijalna vozila iz Evrope koristiti za izgradnju električnih modela širom svijeta.

Tavares je rekao da će Stellantis u narednih pet godina na električna vozila potrošiti najmanje 30 milijardi eura i izgraditi pet fabrika baterija u SAD i Evropi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније