Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ CNN ]

24. 05. 2022. 18:08 >> 18:08

NA MENHETNU

Raskošna vila Đanija Versaćea prodata za 70 miliona dolara

Bivša kuća Đanija Versaćea na Menhetnu prodata je za 70 miliona dolara. Pokojni modni dizajner kupio je vilu sa sedam spavaćih soba 1995. godine i potpuno renovirao unutrašnjost piše CNN. 

Vila, sagrađena 1950. godine, nudi kupcu priliku da „živi kao kraljevska porodica“ i „posjeduje dio istorije nekretnina i mode“, piše CNN.

Sa 17 raskošno uređenih soba raspoređenih na šest spratova, imanje gleda na Petu aveniju i graniči se sa Central Parkom.

Podove čine italijanski mermer i austrijski parket. Ima pet kamina, te okrečene zidove, plafone i mozaik.

„Versaćeov genije i vizija se otkrivaju na prva 4 sprata, od kojih svaki predstavlja legendarni ukus dizajnera i prožima dom“, dodaje se na listi. Svaki sprat vile ima drugačiju temu.

Ulaz se otvara na mermerno stepenište i galeriju sa ukrasima u grčkom stilu, a nivo bašte ima ručno oslikane platnene zidove inspirisane engleskim neoklasičnim dvorcima.

Na trećem nivou nalazi se plafon koji podsjeća na svod Sikstinske kapele, pored restauriranih panela Versačea iz 19. vijeka koji potiču iz firentinske palate.

Nivo iznad nudi SPA sa duplim kupatilom koji se na listi opisuje kao „jedan od najvećih u gradu“, a na petom i šestom spratu nalaze se spavaće sobe i medijska soba u marokanskom stilu.

Versaće je bio jedna od najuticajnijih ličnosti u modi 20. veka.

Pojavio se sa svojom prvom nezavisnom kolekcijom u Milanu 1978. i osnovao  brend sa svojim bratom Santom i sestrom Donatelom. 

Njegovi dizajni poznati su po svojim zavodljivim siluetama i pozorišnom stilu, a nosili su ga članovi porodice pop kulture, uključujući Naomi Kembel, Dženifer Lopez i Eltona Džona.

Versaće je ubijen na stepenicama svoje vile u Majami Biču 1997. Od njegove smrti, Donatela Versaće nastavila je da vodi kreativnu viziju brenda - sada pod američkom kompanijom Capri Holdings, koja je kupila etiketu 2018. godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније