Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

A.M. [ N1 ]

01. 10. 2022. 07:13 >> 07:11

U NEVADI

Doživotni osuđenik pobjegao, četiri dana niko nije primijetio

Šef zavoda za zatvorske sankcije u Nevadi podnio je ostavku na zahtjev guvernera te američke savezne države nakon što je otkriveno da je jedan doživotni zatvorenik ne samo pobjegao iz zatvora, već da se za to bjekstvo nije znalo - puna četiri dana, saopšteno je iz guvernerove kancelarije.

Kako se navodi, guverner Stiv Sisolak „zatražio je i dobio ostavku direktora zavoda Čarlsa Danijelsa, koja je stupila na snagu odmah, a šest zatvorskih službenika je suspendovano.

Porfirio Duarte-Herera, osuđen na doživotnu robiju zbog bombaškog napada 2007. godine, pobjegao je 23. septembra iz zatvorske ustanove Južna pustinja nadomak Las Vegasa. Niko nije četiri dana primijetio da se to desilo.

Duarte-Herera (42) je otkriven usred Las Vegasa u srijedu uveče, pri pokušaju da se ukrca na autobus koji bi ga odveo izvan grada.

Ustanova Južna pustinja je kategorisana među zatvore srednje bezbjednosti, a njegova uprava nije otkrila nestanak Duartea-Herere sve do utorka.

On je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je ručno napravljenom, daljinski aktiviranom napravom izazvao eksploziju ispred jednog kazina u Las Vegasu, usmrtivši jednu osobu.

Policija u Las Vegasu je saopštila da je u sredu uveče dobila dojavu da se osoba koja odgovara begunčevom opisu, nalazi na njenom području. Osumnjičeni je priveden, a njegov identitet potvrđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније