Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Тањуг [ R.B. ]

08. 02. 2023. 17:02 >> 16:58

DEMANTUJE GINISOVU KNjIGU

Brazilac tvrdi da je najstariji: U ličnoj karti piše da je rođen 1901.

Brazilac koji tvrdi da je najstariji čovjek na svijetu proslavio je 3. februara 122. rođendan, godinu dana nakon što je pobijedio kovid, a njegova porodica kaže da je i dalje "vrlo jak". Njegovo ime je Andrelino Vijeira da Silva i živi u gradu Aparesida de Gojanija u brazilskoj državi Gojas.

Sada, kada je napunuo 122 godine, njegova praunuka rekla je za lokalne medije da je Andrelino i dalje vrlo jak, i da će, ukoliko se podaci potvrd, potvrdi, i zvanično biti najstariji čovjek na svijetu.

Da Silva ima sedmoro djece, 13 unuka, 16 praunuka, jedno čukununuče, a u njegovoj ličnoj karti piše da rođen je 1901. godine.

Od sedmoro djece, petoro je još živo.

Zvanično, Marija Branjas Morera iz Španije je najstarija osoba, rođena 4. marta 1907. godine. Nju je Ginisova knjiga rekorda prošlog mjeseca proglasila najstarijom osobom na planeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније