Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Т.Г. [ N1 ]

20. 02. 2023. 18:21 >> 18:14
2

NEOBIČNA KAZNA

Letonija: Pijanim vozačima oduzimaju vozila i šalju ih ukrajinskoj vojsci

U nekim zemljama se ne libe da udare po džepu vozače koji krše saobraćajne propise, odnosno, one koji čine teške prekršaje. Očito su shvatili da samo oštre mjere i bolan udarac po novčaniku uspijevaju u borbi protiv nepoštovanja zakona i ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju.

Jedna od zemalja koja se odlučila na prilično originalan način kažnjavanja je Letonija. Naime, ova baltička država oduzimaće vozila uhvaćenih u ozbiljnim prekršajima i slati ih u Ukrajinu kako bi pomogli tamošnjoj vojsci koja se već godinu dana nosi s ruskom agresijom.

Plan je objelodanio letonski premijer Arturs Krišjanis Kariņš, na inicijativu Ministarstva finansija ove zemlje koje trenutno i priprema program za implementaciju. Ideja je potekla od pokreta poznatog kao “Twitter konvojs/NVO Agendum“, koji je ukrajinskoj vojsci, prema pisanju Business Insidera, isporučio već više od hiljadu automobila.

“Nedostaju im automobili kako bi nastavili s činjenjem dobrih djela istim intenzitetom”, rekao je portparol, dodajući da vjeruje da će zaplijena automobila pijanim vozačima u Letoniji pomoći ovoj inicijativi.

Prema zakonima u ovoj zemlji, automobili će biti plijenjeni vozačima koji imaju više do 1,5 promila alkohola u krvi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније