Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ N1 ]

28. 08. 2023. 18:49 >> 18:51

TEŽAK 360 KG, DUGAČAK 4,3 METRA

Džinovski aligator ulovljen u Misisipiju

Čudovišni aligator težak 364 kilograma i dugačak više od 4,3 metra ulovljen je u Misisipiju, nakon što je lovce "namučio" punih sedam sati.

Ogroman aligator postavio je novi rekord u u Misisipiju, a društvenim mrežama je opisan kao "iz noćne more".

Uhvatila ga je grupa lovaca, u subotu u rijeci Jazu, a u okviru inicijative da se smanji broj aligatora u Misisipiju.

Ljudima je dozvoljeno da love aligatore u određeno vrijeme, međutim ovaj izuzetno veliki primjerak bio je poseban nalaz za lovce.

Sam obim njegovog stomaka mjeri 167 centimetara, dok mu je rep debeo 118 centimetara, prema podacima Odjeljenja za divlje životinje, ribarstvo i parkove Misisipija – što je rekordna veličina.

Dužina aligatora je nadmašila prethodni rekord od 4,2 metra i težinu od 347 kilograma, koji je držao gmizavac uhvaćen 2017. godine.

Nakon što je slika zvjeri objavljena na Fejsbuku, ljudi nisu skrivali nevjericu.

Životinju su uhvatili lovci Taner Vajt, Don Vuds, Vil Tomas i Džoi Klark, koji su proveli sedam "mentalno iscrpljujućih" sati pokušavajući da ga nadmudre.

"Zakačili smo ga osam ili devet puta i on je stalno prekidao udicu. Sišao bi dolje, sio i onda naglo izronio. Stalno je plivao ispod balvana. Znao je šta radi. Ludo je što je ostao na istom mjestu", kazao je Don Vuds.

On i njegovi prijatelji uhvatili su masivnog aligatora 26. avgusta, drugog dana sezone lova na aligatore u Misisipija, koja traje do 4. septembra.

Država reguliše lov na gmizavce od 2005. kako bi pravilno upravljala i očuvala populaciju aligatora.

Omogućava aligatorima da se razmnožavaju, gnijezde i podižu svoje potomstvo tokom ljeta, kada su najaktivniji.

Da bi uhvatili aligatore tokom sezone lova, ljudima je potrebna jedna od svega 920 specijalnih dozvola po sezoni koje izdaje Odjeljenje za divlje životinje, ribarstvo i parkove.

Ovi napori državnih institucija bili su plodonosni i rezultirali su sada stabilnom populacijom aligatora koja dozvoljava ograničen i regulisan lov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније