Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

M.M.Lj. [ Klix ]

23. 05. 2022. 08:00   >>  08:09

MANEKENKA UPOZORILA

"Mladež na nozi mogao me koštati života"

Manekenka Oseana Straken iz Australije želi da podigne svijest javnosti o raku kože nakon što je mladež na nozi zamalo koštao života.

Naime, ona je 2019. godine primijetila mali mladež na tijelu. Dvije godine kasnije potvrđeno je da ima rak kože u drugom stadijumu. Ova vrsta raka može se proširiti na druge organe.

Straken sada želi da upozori svoje pratioce da ne provode previše vremena na suncu i da uvijek nanose zaštitnu kremu. Vjeruje da sunce prouzrokovalo rak. Ljekar joj je rekao da nema razloga za brigu. Međutim, mladež je nakon određenog vremena počeo da je svrbi pa je odlučila da traži drugo mišljenje.

"Ljudi su mi konstantno govorili da nema ničeg zdravog u preplanulosti. Naježim se kad se sjetim svojih odgovora. Govorila sam rečenice poput: 'Ne može se izgledati zdravo bez tamnog tena' i 'Mora se od nečeg umrijeti'. Zaista ne mogu da vjerujem da su ove riječi izašle iz mojih usta", iskreno je kazala.

Njen mladež je uklonjen, a mora da uradi dodatne testove kako bi bila sigurna da se rak ne širi.

"Nisam znala hoću li preživjeti. Mladež na nozi mogao me koštati života. Zahvalna sam što sam danas tu gdje jesam. Nije važno koliko imate godina i kojeg je tipa vaša koža. Molim vas da odete na pregled! Uradite zbog sebe i svojih najmilijih", zaključila je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније