Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

27. 05. 2014. 12:21 >> 12:22

OTKRIJTE MOĆ

Krastavac, zaista čini čuda!

Krastavci su jednostavni za uzgajanje i vrlo su ukusna poslastica. A svi znamo da pomaže i za umorne oči. No, jeste li znali da pomoću krastavca možete spriječiti mamurluk ili očistiti sudoperu? Zadiviće vas za šta je sve krastavac dobar!

 

 

Odmaglite ogledalo

Umorni ste od odmagljivanja ogledala u kupatilu svaki put nakon tuširanja? Pokušajte natrljati ogledalo kriškom krastavca, osim što je eliminisati zamagljenost, pružiće i ugodan, osvježavajuć miris.

Riješite se crva i puževa

Ako vam crvi i puževi uništavaju ono što ste posadili u vrtu, neki savjetuju da sve što trebate napraviti je narezati nekoliko kriški svježeg krastavca na aluminijsku foliju i staviti na zemlju u vrt. Hemikalije u krastavcu reaguju na foliju i miris koji se širi ljudi ne osjete, ali štetočinama u vrtu smeta pa će napustiti to područje.

Krastavci za obuzdavanje gladi

Krastavac je odličan za konzumiranje kao brzi obrok koji će smanjiti osjećaja gladi, pogotovo ako vam se naveče nešto jede, a ne znate šta.

Krastavac je odličan za čišćenje

Ako vam je dosta hemikalija i želite neko prirodno sredstvo za čišćenje, krastavac itekako može pomoći za čišćenje slavina, sudopera i nerđajućeg čelika. Uzmite krišku krastavca i utrljajte ga na površinu koju želite očistiti. Ne samo da će ukloniti mrlje i vratiti sjaj nego neće ostaviti tragove i neće naškoditi vašim prstima i noktima.

Lijek za mamurluk

Želite izbjeći mamurluk i glavobolju? Pojedite nekoliko kriški krastavca prije spavanja i probudićete se osvježeni i bez glavobolje. Krastavci sadrže 90 posto vode, sadrže šećere i B vitamin.

Krastavac za svjež dah

Završili ste s ručkom ili večerom, niste kod kuće i shvaćate da nemate ništa čime biste osvježili dah? Krastavac je idealan za to. Uzmite krišku krastavca i jezikom je pritisnite za nepce. Ostavite tako 30 sekundi i uklonićete loš zadah.

Hitno poliranje cipela

Utrljajte krišku krastavca na cipele i imaćete čišće i sjajnije cipele. Ovo najbolje djeluje na cipele visokog sjaja.

Za škripave šarke na vratima

Ako ste ostali bez čudesnog WD-40, krastavcem možete popraviti i škripave šarke! Uzmite krišku krastavca i utrljajte je na problematični zglob vrata i škripanje će prestati barem na neko vrijeme.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније