Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

18. 08. 2014. 23:17   >>  23:16

OBOGATITE ISHRANU

Namirnice koje čuvaju srce

Ukoliko želite da sačuvate zdravlje vašeg srca, onda u ishranu morate uvrstiti sedam važnih namirnica.


Orasi su bogati omega-3 masnim kisjelinama, vlaknima, vitaminom E i folnom kisjelinom. Jedenjem neslanih oraha štitite vaše srce.

Spanać i drugo lisnato zeleno povrće sadrži gvožđe, vitamin C, vitamin A i magnezijum. Spanać sa bijelim lukom se može servirati kao prilog.

Zob je bogata vlaknima, a sadrži i omega-3 masne kisjeline i kalijum. Ona smanjuje nivo holesterola i arterije održava zdravim. Dnevno je dovoljno pojesti manju činijicu zoba.

Špargla je tanka zelena biljka bogata hranjivim materijama, kao što su vitamini C i D. Ona djeluje protivupalno, a njeno kuvanje traje veoma kratko.

Pasulj je izvor vitamina D, koji je koristan za zdravlje srca, ali i u borbi protiv stresa. Bogat je gvožđem i kalcijumom.

Borovnice su bogate antiokidansima i vitaminom C, a sadrže malo kalorija i šećera. Zbog toga ih možete jesti koliko vam je volja. Dobar su izvor vlakana, koja rješavaju probleme s grčevima i opstipacijom, čiji je uzročnik stres. Borovnice možete jesti svejže, a možete napraviti i sok.

Losos sadrži omega-3 masne kiseline. Losos na žaru će čuvati zdravlje vašeg srca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније