Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Sport klub/ M.V. ]

23. 05. 2022. 22:39 >> 22:37

NJEMAČKA

Herta i Jovetić sačuvali mjesto u Bundesligi

Fudbaleri Herte obezbijedili su opstanak u Bundesligi pošto su u revanš meču plej-ofa pobijedili kao gosti tim Hamburgera SV sa 2:0. Bio je to duel između 16. tima Bundeslige i trećeg tima Cvajte. Na kraju će svako ostati u svojoj ligi.

Herta našeg Stevana Jovetića uspjela je da se izdigne posle kiksa u prvoj utakmici u Berlinu (0:1), dok su fudbaleri Hamburgera potpuno razočarali prepune tribine Folkspark stadiona. Poveli su gosti već u četvrtom minutu prvim pogotkom u sezoni kapitena Dedrika Bojate.

Belgijanac je bio najviši u skoku nakon kornera koji je odlično izveo Marvin Platenhard.

Odlučući trenutak viđen je u 63. minutu, asistent kod prvog gola Platenhard majstorski je izveo prekid sa desne strane i „kiflom“ lobovao domaćeg golmana Danijela Heuera poslavši loptu u suprotne rašlje.

Odličnu šansu za goste u 74. minutu propustio je Stevan Jovetić šutirajući u golmana Hamburgera.

Crnogorski as odigrao je cijeli meč u dresu Herte.

Za domaći tim cijeli meč odigrao je mladi Splićanin Mario Vušković.

Pored asistenta i stijrelca Platenharda u pobjedničkom timu blistali su Argentinac Askasibar, Alžirac Belfodil i veteran iz Gane Kevin-Prins Boateng.

U poslednjem 96. minutu drugi žuti odnosno crveni karton zaradio je vezni igrač gostiju Francuz Luka Tosar.

Zanimljivo je da je trener Herte legenda Hamburgera Feliks Magat, čovjek koji je u najveću nemačku luku donio istorijski uspjeh – pehar prvaka Evrope pobjedonosnim golom protiv Juventusa u finalu Kupa šampiona 1983. godine u Atini.

Magat je sa HSV-om svojevremeno tri puta bio šampion Bundeslige, osvajao je i Kup kupova (1977.godine), ali je ovog puta bio na suprotnoj strani i to je bio jedan od ključnih razloga što je Herta slavila u ovom dvomeču.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније