Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.К. [ Beta ]

20. 06. 2023. 23:07 >> 23:08

EVROPSKO PRVENSTVO - GRUPA G

Srbija u nadoknadi do boda, Mađarska slavila

Fudbaleri Srbije i Bugarske odigrali su večeras u Razgradu neriješeno (1:1). Mađarska je na svom terenu pobijedila Litvaniju sa 2:0 u meču trećeg kola Grupe G kvalifikacija Evropskog prvenstva.

Povela je Bugarska golom Kirila Despodova u 47. minutu, da bi izjednačenje Srbiji donio Darko Lazović pogotkom u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je zabilježila dvije pobjede i jedan remi, i sa sedam bodova sa Mađarskom dijeli prvo mjesto u grupi.

U narednom kolu, Srbija će 7. septembra dočekati Mađarsku.

Srbija je prvu šansu imala u petom minutu. Tadić je izveo korner sa desne strane, a Milenković je glavom poslao loptu malo pored gola.

Tri minuta kasnije, Živković je prošao po desnoj strani, uputio loptu u šesnaesterac, jedan igrač Bugarske je loptu odbio ka svom golu, ali je golman Bugarske bio na pravom mjestu.

Bugarska je imala odličnu priliku u 31. minutu. Rusev je izašao sam ispred golmana Srbije Vanje Milinković-Savića, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

Selekcija Bugarske je povela u 47. minutu golom Kirila Despodova. Iliev je odložio loptu, a Despodov je neometan sa 11 metara zatresao mrežu Srbije.

Bugarska je mogla da stigne do dva gola prednosti u 69. minutu. Krastev je šutirao iskosa, sa desne strane, ali njegov udarac zaustavila prečka.

U 89. minutu Srbija je imala dobru priliku za izjednačenje, ali je udarac Joveljića izblokirao Grujev.

Srbija je do izjednačenja stigla golom Darka Lazovića u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena. Lazović je primio loptu iskosa na ivici šesnaesterca, i preciznim udarcem donio izjednačenje Srbiji.

U istoj grupi, Mađarska je na svom terenu pobijedila Litvaniju sa 2:0, golovima Barnabasa Varge u 32. i Rolanda Salaia 83. minutu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније