Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 03. 2024. 23:50 >> 00:02
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Barsa nadigrala Napoli za četvrtfinale, Arsenal prošao nakon penal-ruleta

Fudbaleri Barselone izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu osmine finala savladali Napoli na svom terenu 3:1. U prvom duelu u Napulju bilo je 1:1. Među osam najboljih prošao je i Arsenal, koji je nakon penal-ruleta eliminisao Porto 4:2. "Tobdžije" su prethodno golom Trosara poništile minimalan poraz iz prvog meča u Portugalu.

Barsa je prva zaprijetila, kada je Fermin u 9. minutu dobro prošao po desnoj strani i šutirao, ali pored stative. Isti igrač je tri minuta kasnije imao još bolju šansu. Izbjegao je ofsajd zamku, izašao ispred Mereta i lobovao ga, ali je lopta otišla preko gola.

Ipak, treći put, nije pogriješio Fermin. Igrao se 15. minut, Rafinja je sa desne strane uputio povratni pas u srce šesnaeseterca, a napadač Katalonaca sa 10-11 metara pogodio donji desni ugao gola gostiju.

Praktično u narednom napadu, Barsa je duplirala prednost. Jamal je povukao kontru, uposlio Rafinju, koji je pogodio stativu, ali je na odbijenu loptu naletio Kanselo i poslao je u mrežu.

Prvu pravu akciju Napoli je pretvorio u gol.Rahmani je centrirao po zemlji sa desne strane, a Rahmani sa desetak metara matirao Ter Štegena.

Nedugo zatim, Napolitanci su umalo izjednačili. Šutirao je Di Lorenco glavom sa sedam-osam metara, a Ter štegen krajnjim naporom odbranio.

Do kraja prvog dijela nije bilo uzbuđenja.

U prvih 15 minuta nastavka, viđena je po jedna šansa na obje strane. Kvarachelija je pokušao sa distance, zamalo pored gola, dok je na drugoj strani Meret odbranio udarac Rafinje sa desetak metara.

U 68. minutu konačno je i Levandovski ušao u šansu. Pucao je glavom nakon kornera, Meret je odbranio. Deset minuta kasnije Jamal je šutirao iskosa sa desne strane, bio je zamalo neprecizan.

A onda u 81. minutu Napoli je prokockao zicer - Lindstrom je sa pet metara glavom šutirao, lopta je otišla tik pored stative.

Kaznila je to Barsa tri minuta kasnije. Prelijepa akcija, koju je započeo Gundogan, nastavio Serđi Roberto, a završio Levandovski otklonila je sve dileme oko putnika u četvrtinale.

U Londonu, Arsenal je očekivao od starta krenuo sa pritiskom.

Već u četvrtom minutu Vajt je bio zamalo neprecizan, potom je na isteku pola sata igre Pepe u posljednjem trenutku otklonio opasnost, ali su Portugalci bili nemoćni u 41. minutu.

Kombinovali su Trosar i Edegor na lijevoj strani, ovaj drugi je sjajno uposlio Belgijanca, koji je sa 12-13 metara poslao u mrežu.

U drugom dijelu je domaćin na sve načine pokušavao da postigne još jedan gol za plasman u četvrtfinale, ali je odbrana Porta odbijala sve nalete.

Poništen je gol Edegora, zbog faula Haverca nad Pepeom, potom je dobar pokušaj imao i Saliba.

U finišu je odličnu šansu imao Žezus, ali ostalo je 1:0, pa se otišlo u produžetke.

U prvom produžetku Arsenal je jalovo napadao, tako da gotovo nije bilo uzbuđenja. I u durgom dodatku sličan scenario, jedinu šansu domaćin je imao u 110. minutu, kada je Saka izblokiran u izglednoj poziciji. Tako je penal - rulet odlučio pobjednika.

Penali su pripali Arsenalu. Vendel je u drugoj seriji pogodio stativu, dok je u četvrtoj Raja odbranio udarac  Galena. Sva četiri igrača Arsenala bila su precizna sa 11 metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније