Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

26. 04. 2024. 23:18 >> 23:50
Čitaj mi:

ZA TROFEJ PROTIV TENERIFA

Sjajni Todorović nedovoljan Mursiji, Unikaha u finalu

Košarkaši Unikahe izborili su plasman u finale FIBA Lige šampiona, pobjedom nad Mursijom u polufinalu u Beogradu sa 80:74. Tim iz Malage će se za titulu boriti protiv ekipe Tenerifa koja je ranije večeras dobila Peristeri sa 97:93.

Mursija je bila mnogo bolji rival tokom prvog poluvemena. Vodila je poslije prve dionice sa 26:15, na poluvremenu sa 40:33, ali nije izdržala do kraja i kompletirala iznenađenje.

Tokom trećeg kvartala, trener je Todorovića "zaboravio" na klupi, pa je i to jedan od razloga za poraz. Unikaha je u tom periodu preokrenula. Uoči posljednje dionice vodila je sa 59:55, a tokom posljednje i sa plus deset - 72:62.

Uslijedile su dvije trojke Todorovića za minus četiri 68:72 na 150 sekundi prije kraja. 

Potom je i Ros odigrao dva plus jedan za 71:72. Enis je nakon toga promašio zicer za preokret, a Kalinoski trojkom odbio nalet rivala 75:71. Kuruc je promašio dva penala, a sve dileme je otklonio Karter koji je pogodio trojku za nedostižnih 78:71.

Unikahu su do finala predvodili Tajson Karter sa 14, Kendik Peri sa 12, Dilan Osetkovski i Tajler Kalinoski sa po 10 poena.

Kod Mursije, najbolji je bio crnogorski reprezentativac Marko Todorović sa 18, Dilan Enis je dodao 10, Rodions Kurucs devet, dok Nemanja Radović nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније