Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

20. 03. 2024. 11:24 >> 11:24

POTEZ VIJEKA

Bekam dovođenjem Mesija napravio bum

Saudijci su nudili Lionelu Mesiju 200 miliona godišnje, ali je on odlučio da ode "preko bare" i potpisao za Inter Majami.

Taj potez suvlasnika i predsjednika Dejvida Bekama jedan je od najboljih u istoriji fudbala, jer je vrijednost kluba sa Floride vrtoglavo porasla.

Prije dolaska osmostrukog osvajača "Zlatne lopte", Inter je imao oko 900 hiljada pratilaca na Instagramu, a sad ih ima 16 miliona.

Sav taj "hajp" je doveo i do porasta tržišne vrijednosti kluba, jer Inter sada vrijedi milijardu dolara. Ispred njega su u MLS samo Los Anđeles FC (1,15 milijardi) i Atlanta junajted (1,05), ali se očekuje da ih klub iz Majamija uskoro pretekne.

Bivši engleski reprezentativac, koji je doveo i Mesijeve saigrače iz Barselone Luisa Suaresa, Serđa Busketsa i Đordija Albu, odavno je pokazao da ima "njuh" za biznis.

Još 2007. je otišao iz Reala u LA Galaksi za 70 odsto manja primanja nego u "kraljevskom klubu", ali je dobio klauzulu po kojoj je mogao da kupi novu MLS franšizu za 25 miliona dolara.

Inter Majami je kupio 2014. godine. Klub je službeno predstavljen 2018. a prvu utakmicu odigrao je dvije godine kasnije. Već sada vrijedi 10 cifara...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније