Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

27. 03. 2024. 14:31 >> 15:24
Čitaj mi:

tamna strana fudbala

Rišarlison upao u depresiju poslije Katara: Htio sam od svega da odustanem

Napadač Totenhema i reprezentativac Brazila Rišarlison de Andrade govorio je o problemu koji je imao nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

Brazilac je morao da potraži psihološku pomoć i dodao da mu je to bilo najveće otkriće koje je imao u životu.

"Kada sam trebao da pođem na trening, želio sam da ostanem kući i da se zatvorim u sobi, prosto nisam znao šta mi se dešava sa glavom. Rekao sam mom ocu da odustajem od života. Malo je tužno tako pričati, reći svom ocu, sa kojim sam dijelio svoje snove, da odustajem", rekao je Rišarlison.

Brazil je ispao od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon penala 4:2. 

Poraz mu je teško pao, osjećao se kao da je izgubio člana porodice.

"Mislim da su mi terapije, svidjelo se to vama ili ne, pomogle i spasile moj život. Danas mogu da kažem, ukoliko vam je potrebna stručna pomoć potražite je, ne stidite se. Lijepo je imati nekoga sa kim možeš da pričao o svemu a da te ne osudi. Terapije su korisne jer spašavaju živote, kazao je Brazilac  i dodao:

"U mojoj porodici su bile predrasude,  pojedini rođaci smatraju da su terapije nepotrebne i besmislene. Ali ja sam doživio otkriće i osjećaj je prelijep".

Dvadesetšestogodišnji Brazilac je na Svjetskom prvenstvu postigao ukupno tri gola na četiri utakmice.

Rođen u siromašnoj porodici u malom rudarskom gradu, napustio je školu sa 16 godina da bi započeo fudbalsku karijeru i finansijski pomagao roditeljima i braći.

Igrao je kao napadač za Atletiko Mineiro i Fluminense i preselio se u Englesku 2017. godine, gde je igrao za Votford i Everton prije nego što je došao u Totenhem 2022. godine.

Ali njegovo zalaganje za nauku, životnu sredinu i borbu protiv rasizma je ono što ga zaista izdvaja, a dobio je nagradu Engleske profesionalne fudbalske asocijacije 2020. godine, kao priznanje za njegove dobrotvorne akcije u Brazilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније