Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 03. 2024. 18:50 >> 18:51
Čitaj mi:

KRITIKOVAO ODLUKU LIGE

Ministar sporta Italije: Nadam se da je Aćerbiju mirna savjest

Ministar sporta Italije Andrea Abodi kritikovao je danas odluku italijanske lige poslije koje je fudbaler Intera Franćesko Aćerbi oslobođen optužbi za uvredu na rasnoj osnovi upućenu igraču Napolija Žuanu Žezusu tokom prvenstvene utakmice.

Abodi je u razgovoru sa novinarima u Rimu rekao i da se nada da je Aćerbiju "savjest mirna".

"Nadam se da su oni koji su presuđivali imali sve korisne informacije i da je Aćerbiju savjest mirna. Razumijem ogorčenje, počevši od Žezusa, ali vjerujem da je potreban zajednički napor da se pozabavimo problemom protiv kojeg ne možemo da se borimo ako nijesmo složni. Moramo biti ujedinjeni", rekao je Abodi, prenijela je Gazeta.

Sportski sud italijanske lige u utorak je presudio da nema dovoljno dokaza da je uvreda koju je Aćerbi uputio Žezusu bila rasistička.

Navodni incident dogodio se tokom utakmice Intera i Napolija 17. marta. Utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi kada je Žezus rekao sudiji da ga je Aćerbi uvrijedio na rasnoj osnovi. Žezus je rekao da mu se Aćerbi prvo izvinio, ali je fudbaler Intera poslije toga negirao da je uvreda bila na rasnoj osnovi.

"Fudbal je sistem kome je potrebna harmonija čak i kada postoje različite pozicije. Ako izostane zajednički interes, cio sistem će propasti. To nije povezano samo sa finansijskim problemima već i sa kredibilitetom", naveo je ministar.

Žezus je u srijedu rekao da je ogorčen presudom sportskog suda, a njegov klub Napoli saopštio je da više neće učestvovati u institucionalnim aktivnostima protiv rasizma i da će te aktivnosti samostalno obavljati, kao i do sada.

Žezus je od 2011. do 2016. godine odigrao 142 utakmice za Inter, igrao je još i za Romu, pre nego što je 2021. godine prešao u Napoli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније