Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

05. 05. 2015. 22:40 >> 23:33

"STARA DAMA" SANJA BERLIN

Morata i Tevez srušili Real

Juventus je nastavio svoj evropski san, da se nakon 12 godina nađe u finalu Lige šampiona - "Stara dama" je u prvom meču polufinala, na svom terenu srušila aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid 2:1. Blistao je Karlos Tevez koji je prvo učestovao u akciji kod gola Morate, a zatim izborio i iskoristio penal za pobjedu. Strijelac za Real bio je Ronaldo. Revanš je za osam dana u Madridu.

Juventus je već u 1. minutu imao sjajnu priliku. Kasiljas je loše ispucao loptu, Vidal je izašao sam ispred golmana gostiju, ali se spetljao i defanzivci Reala su otklonili opasnost.

Domaći su nametnuli žestok ritam na početku i to se isplatilo u osmom minutu. Tevez je dobio pas od Markizija, brzo se namjestio i iskosa sa desne strane šutirao, Kasiljas je odbio loptu, a sve je pratio Morata i sa par metara poslao loptu u mrežu – 1:0. 

 

Real je nakon primljenog gola preuzeo inicijativu, pa su sa distance pokušali Isko i Kros, ali je ostalo 1:0.

Merengesi su izjednačili u 27. minutu. Karvahal je uposlio Hamesa Rodrigesa, a Kolumbijac je centrirao sa desne strane na drugu stativu. Tamo je loptu sačekao Kristijano Ronaldo i sa par metara smjestio loptu u mrežu – 1:1. Bio je to njegov 76. gol u Ligi šampiona.

U finišu prvog dijela igre Juve je pokušao preko Markizija, koji je bio neprecizan sa nekih 20-ak metara, da bi na drugoj strani Hames Rodriges propustio zicer.

Isko je centrirao sa lijeve strane, a Kolumbijac u padu  zahvatio loptu, koja je pogodila prečku! Ostalo je 1:1 na poluvremenu.

Juventus je imao inicijativu u uvodnih deset minuta nastavka, ali nije stvorio ozbiljniju šansu.

U 58. minutu Juve je ponovo poveo. Bila je to sjajna kontra, domaći su se odbranili nakon kornera, lopta je stigla do Karlosa Tevesa na sredini terena, a Argentinac se stuštio ka golu, ušao u šesnesterac, gdje ga je oborio Karvahal.

Tevez je preuzeo odgovornost i rutinski savladao Kasiljasa – 2:1.

Do kraja meča domaći su se ograničili na odbranu i kontranapade. I u dva navrata su mogli do trećeg gola. Oba puta u prilici bio je Ljorente. U 88. minutu nije kaznio veliku grešku Rafaela Varana, pošto je obišao Kasiljasa, ali je otišao u mrtvi ugao…

U nadoknadi je sa par metara šutirao glavom, ali je Kasiljas bio siguran, pa je ostalo 2:1 za Juventus.

Juventus: Bufon – Lihtštajner, Bonuči, Kjelini, Evra - Pirlo, Sturaro (od 64’ Barzalji), Markizio - Vidal – Morata (od 78’ Ljorente), Tevez (od 86’ Pereira);

Real Madrid: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Varan, Marselo – Ramos, Kros, Isko (od 63’ Čičarito), Rodrigez – Bejl (od 86’ Hese), Ronaldo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније