Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 04. 2019. 17:21 >> 17:19
15

SAOPŠTENJE ZVEZDE

"Promašena tema i opasne teze Repeše"

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je neprijatno iznenađen izlaganjem trenera Budućnosti Jasmina Repeše nakon druge utakmice finala plej-ofa ABA lige.

"Svoje izlaganje je prebacio sa poraza svog tima, na ovim prostorima, uvek popularan 'teren' politike i odnosa među narodima na prostorima bivše Jugoslavije i time grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svako može da pogriješi, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informisanog i umjerenog čovjeka kakvog ga je znala (do nedjelje) košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, prosto nam je nevjerovatno da se nije informisao oko 'izvjesnih dogadjaja' koji su obilježili prošlogodišnju završnicu plej-ofa istog ovog takmičenja", navodi se u saopštenju kluba.

Repeša je na konferenciji za novinare poslije utakmice u nedelju između ostalog izjavio da je u dvorani "Aleksandar Nikolić" bio pokušaj linča i ponašanje za psihijatriju.

Iz Zvezde su naveli da im je zaista žao ako je Repeša u Beogradu pretrpio duševni i psihički bol, ali da smatraju da je to "proizvod nervoze izazvane obavezama koje je preuzeo od svojih nalogodavaca, koji ga plaćaju. Mi tu ne možemo da pomognemo, jer je u pitanju njegov privatni aranžman".

Zvezda je u saopštenju nabrajala događaje koji su bili tokom prošlosezonske finalne serije, poput napada na njene igrače u hotelu u Podgorici.

"Trebalo bi nam mnogo prostora i vremena da prebrojimo sve 'propuste' u prošlogodišnjem finalu plej-ofa, od dolaska delegacije u Podgoricu. Nije zaboravljeno, ali neko pokušava da predstavi kao da se to nije dogodilo?", dodaje se.

Ističe se da Zvezda nikada nije podržavala bilo kakvo nasilje i da će uvijek apelovati da "sport ostane sport".

"Crvena zvezda kao klub za koji navijaju milioni ljudi, svjestan je svoje društvene odgovornosti. Zato pozivamo brojne navijače Crvene zvezde u Crnoj Gori i Podgorici da se ponašaju fer i korektno u dvorani Morača, bodre našu ekipu, ujedno imajući u vidu odlične odnose sa navijačkom grupom 'Varvari' iz Podgorice", navodi se u saopštenju Zvezde.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније