Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 09. 2013. 13:23 >> 13:24
1

VRIJEME ZA MLAĐE

Duda napustio kormilo "orlova"

Dušan Ivković saopštio je da se povlači sa mjesta selektora Srbije, nakon što je sa reprezentacijom ostvario cilj i plasirao se na Svjetsko prvenstvo 2014.

Ivković je od 2008. bio selektor "Orlova", vodio ih je na tri Evropska i jednom Svjetskom prvenstvu, a najveći uspjeh bilo je srebro sa Evrobasketa 2009. u Poljskoj, prenosi "B92".

"Dogovor je bio do kraja EP, moj dio sam ispunio. Biću uvijek tu ako zatrebam, ali došlo je vrijeme da preuzme neko mlađi. Ako me neko bude pitao, imaću kvalitetne prijedloge", rekao je Ivković.

Prije dvije godine u Litvaniji Srbija je bila sedma, dok je na Mundobasketu u Turskoj 2010. zauzela četvrto mjesto. Srbija je u Sloveniji bila takođe sedma, čime je izborila mjesto na SP u Španiji sljedeće godine.

"Zadovoljan sam što su igrači u dobrom raspoloženju otišli iz Ljubljane. Ovo Evropsko prvenstvo je iskustvo koje će im mnogo koristiti. Naš mladi tim je imao strahovito mnogo oscilacija. Prvi pad bio protiv Makedonije, prouzrokovan euforijom i teškim prijemom informacija, dok je Španija mogla da nas samelje da je htjela, vjerovatno jer smo je jedini pobjeđivali ranije", istakao je Ivković u Eurobasketu u Sloveniji.

Što se tiče igrača, Ivković je pohvalio učinak mladih Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića, te požrtvovanje Stefana Markovića i naravno kapitena Nenada Krstića.

"Marković mi je rekao da nikakav ugovor (još nema klub) ne može da bude veći od zadovoljstva igranja za Srbiju. Kalinić i Bogdanović su nadoknadili naš najveći nedostatak iz 2012., manjak vrhunskih atletskih sposobnosti. Kalinić je beskompromisan igrač. Krstić se ponašao kapitenski, nije propustio ni jedan trening, a na utakmicama je preuzimao najveći teret, boreći se sa suženim odbranama", istakao je Ivković koji je blagu kritiku imao samo na račun dva igrača.

"Raško Katić i Vladimir Štimac su pravili previše grešaka, ali su ipak zadovoljili", dodao je Ivković.

Prethodno, tokom izuzetno uspješne karijere Ivković je kao selektor Jugoslavije osvojio tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), titulu prvaka svijeta (1990) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније