Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

23. 03. 2023. 10:53 >> 11:14

SLIJEDI ŽALBA LIGI

Bijes, tužba i jedan od najsmješnijih koševa u istoriji NBA lige

Dalas Maveriksi su poraženi od Golden Stejt Voriorsa 127:125, ali danas malo ko priča o samom meču već je tema jedan koš koji je Kevon Luni postigao u trećoj dionici.

Naime nakon jednog tajmauta u trećoj dionici, košarkaši Dalasa su se postavili kao da će da oni izvedu napad na polovini Voriorsa, pa ni jedan igrač nije bio na svojoj polovini.

Tako smo došli u sitaciju da su svoj pet košarkaša aktuelnih šampiona bili na polovini gostiju, Džordan Pul je izveo a Luni zakucao u situaciji pet na nula.

Ovakac scenario iznervirao je kompletnu klupu Dalasa, uslijedili su žestoki protesti ali sudije su ostale pri svome.

Lopta je prije tajm auta bila za Dalas, ali su sudije u međuvremenu promjenile odluku.

Vlasin ekipe iz Teksasa, Mark Kuban podnio je službenu žalbu NBA ligi.

"Sudije su označile da je lopta za Mavse. Spiker je to objavio. Onda je bio tajmaut. Tokom njega sudije su promijenile odluku, a nama nisu rekli. Vidjeli su da se postavljamo kao da je naša lopta, a onda su samo dali loptu Woriorsima a da nama nisu ništa rekli. Ludo je što je na kraju to bilo bitno u utakmici na dva razlike. Možda i najgora sudijska odluka u istoriji NBA-a. Samo su nam trebali reći, a nisu", kazao je Kuban,

Oglasila se i sduijska trojka sa Šon Rajtom, glavnim sudijom meča.

On je demantovao vlasnika Dalasa, uvjeravajući da su sudije pokazale da je lopta za Gloden Stejt.

Golden Stejt je ovom pobjedom došao do pozitivnog skora sa Dalasom u sezonu (2:1) a i došao do 38:36 omjera, za razliku od Mavsa koji su sada na 36:37, i postoji strah da će možda ispasti i iz plej ina, budući da su Juta i Nju Orleans koji su van deset ekipa, na svega jednu pobjedu zaostatka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније