Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Марко Јаћимовић [ I.Š. ]

25. 08. 2023. 19:20 >> 19:21
1

SPECIJALNO ZA RTCG

Vučević: Motivisan sam da pomognem ekipi; Ivanović: Imamo mnoga oružja

Najbolji crnogorski košarkaši (u pravom smislu, jer čini se da zaista bolju selekciju od ove trenutno nemamo) idealno su otvorili Svjetsko prvenstvo u Manili – ubjedljivom pobjedom nad Meksikom 91:71, uz dabl-dabl učinak Nikole Vučevića, 27 poena i 10 skokova.

Centar Čikaga vratio se u reprezentaciju nakon četiri godine i odmah pokazao šta znači, ne samo učinkom već i odnosom na parketu. Povukao je dobro od starta, postigao prvih 8 poena iz igre, nastavio u tom ritmu i pogodio neke bitne šuteve kada su Meksikanci bili u naletu, ubacio i 3 trojke bez promašaja. Povrh toga konstantno je bodrio i usmjeravao saigrače, čime je potvrdio rečeno još tokom priprema, da je na šampionat došao sa velikom željom.

„Došao sam stvarno motivisan, sa željom da pomognem ekipi da odigramo najbolje što možemo i ja lično da dobro odigram. Imam već 32 godine i prošlo je dosta vremena od mog posljednjeg nastupa za reprezentaciju, kao čovjek i kao igrač sam iskusniji i to iskustvo koje sam stekao u karijeri pokušavam da prenesem na neke mlađe igrače, kao što je i meni bilo značajno kad sam bio mlađi. Danas sam se dobro osjećao, dobro sam otvorio utakmicu, saigrači su me nalazili u dobrim pozicijama i uspijevao sam da dođem do dobrih rješenja i samo sam želio da nastavim u tom ritmu“, kazao je nakon meča za RTCG Vučević.

Dvostruki učesnik Ol star meča u NBA ligi ističe međutim da je u reprezentaciji sve podređeno kolektivu.

„Ovoga puta sam to bio ja, sljedeći put će neko drugi imati najviše poena, ali to je manje bitno. Najvažnije je da mi kao ekipa dobro igramo i pobjeđujemo. Imamo zaista dobar timski duh, igramo jedan za drugoga, stvara se dobra hemija, imamo veliku želju da se pokažemo najbolje što možemo ovdje i vjerujem da će nas to držati i u nastavku“:U potencijal ekipe vjeruje i plejmejker Nikola Ivanović, koji je Meksikancima ubacio 14 poena.

„Vučko je donio stvarno ozbiljan kvalitet i u drugom poluvremenu je postizao neke mnogo bitne poene kada se utakmica lomila i Meksiko hvatao priključak. Analizirajući našu ekipu mislim da zaista imamo mnogo oružja. I bekovske linije i unutrašnje igre, gdje svako može da doprinese na svoj način bilo odbranom, organizacijom ili poenterski. Mislim da imamo dobru ekipu i da treba dalje da gradimo iz ove utakmice“, izjavio je za RTCG Ivanović.

Tu činjenicu svi su uostalom pokazali na parketu – Dubljević koji je recimo vezao dvije bitne trojke za prvi rezultatski bijeg, Peri sa 16 poena i 7 asistencija, Popović sa defanzivnim doprinosom ali i 8 poena i 4 asistencije i svi drugi koji su izlazili na parket sa posebnim zadacima. Greške iz prve četvrtine su evidentirane da bi se korigovale za dalje, kada u 2. kolu čeka Egipat, u nedjelju od 10:45. Pobjeda bi i matematički donijela drugu fazu, ukoliko tog dana i Litvanija savlada Meksikance.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније