Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.К. [ Mina ]

28. 08. 2023. 13:23 >> 13:28

SPREMNI ZA LITVANIJU

Peri: Na nama je da damo sve od sebe da pobijedimo

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Talinu sa Litvanijom utakmicu trećeg kola D grupe Svjetskog prvenstva.

Obje selekcije ostvarile su pobjede u prva dva kola pa će predstoječi duel odlučiti pobjednika grupe.

Izabranici selektora Boška Radovića pobjedama protiv Meksika (91:71) i Egipta (89:74) izborili su drugu fazu takmičenja i ostvarili najveći uspjeh u istoriji crnogorske košarke.

Crna Gora je izborila i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

Amerikanac u crnogorskom dresu Kendrik Peri je, govoreći o meču sa Litvanijom, rekao je da se osjeća dobro i samouvjereno.

"Bio je cilj da prođemo u drugu fazu, to smo uspjeli. Sada moramo da nastavimo da igramo dobro, znamo da možemo još bolje, a moramo da ispravimo greške", rekao je Peri.

Komentarišući rivala, rekao je da Litvanija igra agresivnu i kvalitetnu košarku.

"Ključ utakmice je da im odgovorimo u skokovima, ali i da čuvamo loptu. Tokom prethodna dva duela bili smo meki na lopti, uključujući i mene, imao sam mnogo grešaka. Moramo biti fokusirani da bi došli u dobru situaciju“, rekao je crnogorski plejmejker.

On smatra da Crna Gora ima kvalitet da parira Litvaniji.

"Upisali smo dvije pobjede, znamo da možemo da igramo još bolje, imamo mnogo samopouzdanja. Na nama je da izađemo, budemo koncentrisani i damo sve od sebe da pobijedimo", zaključio je košarkaš Unikahe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније