Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

15. 03. 2024. 08:56 >> 09:02

NBA LIGA

Boston bolji od Finiksa za plej, Oklahoma vodeća na zapadu

Košarkaši Bostona pobijedili su Finiks 127:112 i postali prva ekipa koja se ove sezone plasirala u plej-of NBA lige.

Seltikse su predvodili Džejlen Braun sa 37 poena i pet skokova i Džejson Tejtum sa 26 poena, pet skokova i pet asistencija. Oni su postigli 43 od 65 poena Bostona u prvom poluvremenu.

Al Horford pobjedi je doprinio sa 24 poena, od kojih je pogodio šest trojki iz 10 pokušaja, a Derik Vajt sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

U ekipi Finiksa, koja je drugi put ove sedmice izgubila od Bostona, najefikasniji su bili Devin Buker sa 23 poena uz sedam asistencija, Bredli Bil sa 22 poena uz sedam asistencija i Kevin Durent i Grejson Alen sa po 20 poena. Jusuf Nurkić dodao je osam poena, 20 skokova i šest asistencija.

Oklahoma je bila bolja od Dalasa 126:119 za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji. Oklahomu je predvodio Šej Gildžes-Aleksander sa 31 poenom, devet skokova i pet asistencija. Džejlen Vilijams dodao je 27 poena, a Džoš Gidi 18.

U ekipi Dalasa, u kojoj nije bilo Luke Dončića zbog problema sa tetivom, najefikasniji je bio Kajri Irving sa 36 poena uz 12 asistencija.

Oklahoma i Denver sada imaju po 46 pobjeda i 20 poraza na vodećim pozicijama na Zapadu, a Dalas je osmi sa 38/29.

Milvoki je nadigrao Filadelfiju 114:105 predvođen Janisom Adetokunbom koji je imao 32 poena i 11 skokova. Bruk Lopes dodao je 19 poena i sedam skokova, a Demijan Lilard 17 poena i sedam asistencija.

U ekipi Filadelfije Tajris Maksi bio je najefikasniji sa 30 poena, Tobajas Haris dodao je 15, a Kameron Pajn 13 poena.

 

Njujork je predvođen Džejlenom Bransonom koji je postigao 45 poena pobedio Portland 105:93, a Hjuston je uz 37 poena Džejlena Grina, a bez srpskog centra Bobana Marjanovića, pobedio Vašington 135:119 i ostvario četvrti uzastopni trijumf.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније