Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

23. 03. 2024. 18:34 >> 19:08
Čitaj mi:

ABA

Mornar stao u drugom poluvremenu, pobjeda Cedevita Olimpije

Košarkaši Mornara Barsko zlato poraženi su u 24. kolu ABA lige od Cedevita Olimpije 105:89-

Ekipa Mihaila Pavićevića je dobro otvorila meč, bila ravnopravan suparnik tokom prvog poluvremena ali je stala u drugom dijelu.

Prije svega su Barani defanzivno podbacili u drugih 20 minuta, omogućivši domaćoj ekipi uvijek situaciju da ima slobodnog igrača na šutu. 

Oni će večeras da navijaju za ekipu Igokee koja od 17 časova igra protiv Krke, kako bi zadržali pobjedu više od slovenačke ekipe. 

 

LIVE BLOG

18:29

Džastin Kobs veže dva svoja "specijala" - šutevi sa perimetra i definitivno rješava pitanje pobjednika

Опширније

18:26

Deža vu. Veders ponovo pogađa uz dosta kontakta (reklo bi se da sudije tolerišu odbranu koja često pređe granicu faula nad Amerikancem), ali Dragić na drugoj strani pogađa trojku. 

Опширније

18:25

Veders demonstira svoj atleticizam, u jednom ulazu sa dosta kontakta i polaganju na obruču. Dragić sa druge strane pogađa trojku

Опширније

18:20

Pet trojki pogodili su domaći u trećoj dionici. Dan Martin je fauliran na liniji za tri poena, dva puta je bio precizan.

Опширније

18:19

Pogledajte lob pas Radičevića za Stjuarta koji je završio akciju zakucavanjem.

Опширније

18:17

"Zmajevi" lete ka +20, mnogo lakih poena stvaraju sebi u nastavku domaći igrači. Veders na drugoj strani pogađa  uz faul.

Опширније

18:15

Lijepa akcija Mornara, asistencija Volera u korner za Gavrilovića koji pogađa trojku. Na drugoj strani Omić sa poludistance pogađa

Опширније

18:14

Опширније

18:13

Najgori scenario mogući za Mornar, Blažić je iskusno krenuo u reket, pa se vratio, sačekao Stjuarta i uposlio ga, da bi Amerikanac pogodio trojku. Mornar u ozbiljnom zaostatku prije početka zadnje dionice.

Опширније

18:11

Pogledajte sjajnu odbranu Luisa nad Kobsom na samom kraju prvog poluvremena. 

Опширније

18:08

Jaka Blažić igra maltene simultanku u trećoj dionici i vodi domaće ka dvocifrenoj prednosti. Njegovih 13 poena u trećoj dionici.

Опширније

18:01

Ponovo domaći dolaze u poziciju da se "malo odlijepe" rezultatski, usled nekoliko neiskorištenih napada Mornara. 

Опширније

17:49

Dan Martin koji je bio u kontra ritmu u prvom poluvremenu, drugo otvara sa pet vezanih poena. Prvo trojka, a onda sa vrha kapice. Nakon toga je od parket dao asistenciju za Gavrilovića koji je zakucao.

Опширније

17:46

Опширније

17:36

Odlično prvo poluvrijeme Mornara. Barani su ranvonpravni suparnik u ovom neizvjesnom, ali lijepom meču. 

Na poluvrijeme svega poen zaostatka za tim Mihaila Pavićevića. 

Gavrilović 17 poena, perfektan iz igre (6/6 za dva 1/1 za tri poena), kao i sa linije penala (2/2). 

Veders je dao 11 poena i imao pet skokova, Luis šest poena i četiri asistencije. 

Kod CoL Omić i Stjuart po 12 ubačenih poena. 

Опширније

17:34

Nastavlja se serija Barana, ovoga puta preko Gavrilovića koji se vratio na parket nakon zasluženog odmora. Poeni na polaganji iz rolinga uz dodatno bacanje za njegovih 17 poena. 

Опширније

17:33

Dio igre koji je malo haotičan na obije strane, ali se bolje snalaze Barani koji poenima Luisa dolaze na tri poena zaostatka. 

Опширније

17:29

Vranješ prekida niz domaćih poenima iz ulaza. 

Опширније

17:26

Očajan ulazak nakon tajmauta Barana. Dan Martin pravi dvije greške i omogućava CoL da ode na prvu osjetljiviju prednost od sedam razlike

Kobs (foto: Cedevita Olimpija/Tine Ružić)

Опширније

17:22

Mini serija CoL poenima Radovića i Stjuarta, pa je Pavićević zvao tajm aut. 

Опширније

17:19

Dan Martin u stilu Demijana Lilarda. Dugo je držao loptu u svom posjedu, a onda sa osam metara pogađa trojku na otvaranju druge četvrtine

Опширније

17:18

Poenima sa linije penala domaći idu na mini pauzu nakon deset minuta igre sa svega dva poena prednosti. 

Опширније

17:17

Nakon što je Gavrilović izašao, poenterske dužnosti su pripale Vedersu. Odlično je nastavio da napada koš, pogodio je i trojku devet poena u prvoj dionici. 

Опширније

17:08

Do prvog TV tajmauta imali smo prilike da vidimo dva puta dobru odbranu Gregora Glasa kod domaćih, ali i nove poene Gavrilovića. Centar Mornara je dao za šesti i po minuta igre 14 poena.  Rekord ove sezone je postigao u prvom kolu protiv Partizana kada je dao 19 poena. 

Опширније

17:05

Nekako stiče se utisak da obije ekipe igraju bez garda. Stjuart za domaće izvodi jedno "kapuljača" zakucavanje, ali na drugoj strani Gavrilović nova tri poena iz "koš faul" situacije.

Опширније

17:04

Gavrilović kao u transu, i sedmi poen za Barane postiže njiov centar. Potom je u tranziciji Veders zakucao sa dvije ruke iza leđa, pa ponovo Gavrilović pogađa. Devet poena u 3 i po minuta za njega. 

Vedersovo zakucavanje (foto: Cedevita Olimpija/Tine Ružić)

Опширније

17:02

Gavrilović baš kao i protiv Igokee odlično ulazi u meč. Pogođena trojka nakon asistencije Dan Martina. Pet prvih poena Mornara ubacio je momak rođen u Strazburu

Опширније

17:00

Gavrilović postiže prve poene za Barane, nakon ofanzivnog skoka Vedersa. Centar Mornara je pogodio dugu dvojku iz kornera. Prethodno je Di Džejs Stjuart pogodio trojku za domaće.

Опширније

16:50

Pavićević počinje meč sa petorkom Tavian Dan Martin, Nemanja Vranješ, Entoni Luis, Markus Veders i Aleks Gavrilović.

Опширније

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније