Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

18. 04. 2024. 08:50 >> 11:15
Čitaj mi:

nba

Vučevićev Čikago raspršio snove Atlante, Filadelfija u plej-ofu

Košarkaši Čikaga pobijedili su Atlantu 131:116 u utakmici plej-ina NBA lige. Vučevićev Čikago će igrati protiv Majami Hita za osmo mjesto, koje vodi na Boston Seltikse. Atlanta je završila ovu NBA sezonu.

Bulsi su dobro otvorili meč, poslije prve dionice imali su dvocifrenu prednost 40:22. U drugom kvartalu Hoksi su konačno igrali bolje, Bogdanović trojkama uspio da smanji zaostatak. Serija 17:2 za Čikago u trećoj dionici bila je presudna jer je vraćena prednost koju Atlanta nije mogla da stigne.

Nikola Vučević je ubacio 24 poena uz 12 skokova i dvije asistencije.

Vajt je dominirao u taboru Čikaga sa 42 poena, devet skokova i šest asistencija. Derozan ga je ispratio sa 22 poena, devet asistencija i šest skokova.

Bogdan Bogdanović je bio odličan 21 poen uz pet skokova i četiri asistencije ali nije bilo dovoljno da Hoksi dođu do pobjede.

Kapela i Jang su susret završili sa po 22 poena i uz dabl dabl s obzirom na to da je Švajcarac zabilježio 17 skokova, dok je Amerikanac dopisao 10 asistencija.

Hoksi, prvi put poslije tri godine će propustiti plej-of NBA lige.

U više nego dramatičnom okršaju punom preokreta košarkaši Filadelfije obezbjedili su mjesto u plej-ofu pošto su "eliminisali" prošlogodišnjeg učesnika velikog NBA finala, ekipu Majamija sa 105:105.

Hiro je predvodio Majami sa 25 poena i devet asistencija, ali je potrošio previše lopti sa 9/27 iz igre, 4/14 za tri.

Batler je proveo 40 minuta na parketu i ubacio 19 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, ni on se nije proslavio sa 5/18.

Na drugoj strani, sjajni Batum je upisao 20 poena (6/10 za tri), Embid je imao 23 poena, 15 skokova i pet asistencija, Maksi je dodao 19 poena, a Ubre 11 poena i osam skokova.

Boston čeka pobjednika duela u kom će igrati Majami, ukršta se sa parom Klivlend - Orlando.

Sa druge strane Istoka, formirani su parovi Milvoki - Indijana i Niksi - Filadelfija.

Na Zapadu, Oklahoma čeka bolje iz meča Pelikans - Kings, a onda ide na bolje iz Klipers - Dalas.

Drugi dio kostura čine Minesota - Finiks i Denver - Lejkers.

Prva utakmica između Niksa i FIladelfije zakazana je za subotu u Madison Skver Gardenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније