Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

25. 04. 2024. 11:12 >> 11:14
Čitaj mi:

dodjela nagrada

Rid najbolji šesti igrač NBA lige, Bogdanović peti

Nastavlja se dodjela nagrada u NBA ligi. Centar Vulvsa Naz Rid najbolji je šesti igrač lige i on je tako postao prvi košarkaš Minesote koji je dobio ovu nagradu.

Rid je prosječno postizao 13,5 poena i imao 5,2 skoka po meču i postao je tek treći igrač koji nije draftovan a koji je došao do ove nagrade, poslije Džona Starksa 1997. i Derela Armstronga dvije godine kasnije.

Rid je dobio 352 glasa, samo deset više od drugoplasiranog Malika Monka iz Sakramenta.

Na trećem mjestu je Bobi Portis iz Milvokija, četvrti je Norman Pauel iz Klipersa, dok je za fenomenalnu sezonu Bogdan Bogdanović nagrađen petim mjestom. Bogdan je dobio četiri glasa za prvo mjesto, tri za drugo, 11 za treće.

Minesota se kao trećeplasirani tim Zapada, sa skorom 56-26 plasirao u plej of a u četvrfinalnoj seriji protiv Finiksa vodi sa 2:0.

nagrada se dodjelje na osnovu glasanja komisije od 99 reportera i novinara koji prate NBA ligu.

Sljedeća nagrada koju NBA liga dodjeljuje “klač igrač godine”, odnosno košarkaš koji je najbolji u ključnim momentima.

U konkurenciji su Stef Kari, Demar Derouzan i Šaj Gildžes Aleksander.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније