Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. R.

28. 04. 2024. 10:14 >> 10:23

FIBA LIGA ŠAMPIONA

Peri i Unikaha napadaju Tenerife, Radović i Todorović protiv Peristerija

Tenerife i Unikaha biće rivali u finalu košarkaške Lige šampiona u beogradskoj Areni - meč za trofej je od 21 sat.

Tenerife je u polufinalu završnog turnira savladao Peristeri 95:91 i boriće se za treći trofej u FIBA Ligi šampiona. U takmičenju su ostvarili 11 pobjeda i imali pet poraza, ali su uprkos tome došli do same završnice i dokazali kvalitet.

Igraju izuzetno napadačku košarku što su pokazali i protiv Peristerija. Imali su šansu i da ranije riješe meč ali su greškama u odbrani održavali rivala u životu.

Marselinjo Uertas je igrač od kojeg najviše zavisi igra Tenerifea. Iskusni veteran, koji je već proglašen za MVP-ja takmičenja kontroliše ritam, odlično pronalazi saigrače. Ono što će takođe biti potrebno izabranicima trenera Vidorete je kontrola skoka jer je rival najbolja ekipa u tom segmentu u FIBA Ligi šampiona.

Unikaha je još jednom pokazala svoj karakter i uspjela u drugom polufinalu da savladala Mursiju 80:74 i vrati se iz rezultatskog minusa. Ekipa je u odličnoj formi o čemu svjedoči i niz od devet vezanih pobjeda u svim takmičenjima. U FIBA ligi šampiona su u 13 mečeva slavili čak 11 puta.

Tim za koji nastupa i crnogorski reprezentativac, Kendrik Peri je pokazao da ima izuzetnu širinu u igračkom kadru. Uspjeli su da nadoknade minus 11 sa starta treće četvrtine u polufinalu. Iako je imao manju minutažu Kendrik Peri je uspio da promijenio tok meča. Peri je izabran i u idealnu petorku takmičenja.

Ekipa trenera Navara uzda se prije svega u kvalitetnu odbranu kojom može da zaustavi najbolje igrače rivala.

Prije meča za trofej igraće se i za treće mjesto(17h) - sastaće se Peristeri i Mursija za koju nastupaju naši reprezentativci, Nemanja Radović i Marko Todorović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније