Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

25. 04. 2024. 22:24 >> 12:52
Čitaj mi:

U EMISIJI "BASKET FEST"

Radović: Uživanje je biti dio Mursije, sanjam plasman na OI

Crnogorski reprezentatovac Nemanja Radović kazao je da njegova Mursija rasterećeno dočekuje fajnl-for FIBA lLge šampiona, koji počinje sjutra u Beogradu. On je u emisiji "Basket fest" na TVCG poručio da uživa u Španiji, te da će učiniti sve da Crna Gora ode na Olimpijske igre u Parizu.

Mursiju u polufinalu čeka težak posao, rival je Unikaha.

"U polufinalu nas čeka lider ACB lige Unikaha, poznajemo se dobro. Biće dobra utakmica. Drugo polufinale je isto interesantno, trener Peristerija je Vasilis Spanulis, izbacili su Bon i sigurno će biti teško za Tenerife", kazao je Radović i dodao:

"Igrali smo sa Unikahom dvije utakmice. Obje smo izgubili, jednu tijesno, jednu ubjedljivo. Unikaha igra fenomenalno, bolje nego prošle, kada su osvojili Kup Kralja. Imamo težak posao, ali jedna je utakmica , na neutralnom terenu, imamo šanse sigurno.

Smatra da to što su rasterećni je prednost u odnosu na Unikahu.

"Nije lako izboriti se sa pritiskom, to je najbolje osjetila Unikaha prošle godine, kada su bili domaćini završnice i izgubili polufinale od Bona. Mi nemamo pritisak, srećni smo samim tim što smo na fajnl-foru. Malo je teško Špancima da dođu do Beograda, skupe su karte. Tu je i novi teren, vidjećete, ima dosta svijetla. Jedno novo iskustvo", kazao je Radović.

On je legenda Mursije, sa ovim timom je prošao sve i svašta...

"Došao sam prije deset godina i tada smo se borili za opstanak. Napredovali smo od tada, imamo dosta polivalentnih igrača, defanzivno dobro igramo. Kompaktni smo, uživanje je biti dio ekipe. Liga je ujednačena, svi su tu negdje po kvalitetu. Može se očekivati da neko iznenadi Barsu i Real", kazao je naš reprezentativac.

On smatra da imamo šanse na olimpijskim kvalifikacijama u Rigi u julu.

"Napravili smo dobre rezultate se Boškom Radovićem, odlična je hemija u ekipi. Treba da nastavimo tako, samo naše učešće na olimpijskim kvalifikacijama je vrhunska stvar. Letonija je favorir, biće teško, ali daćemo sve od sebe da odemo u Pariz", zaključio je Radović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније