Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

03. 02. 2023. 11:42 >> 11:37
3

NAJAVA BORTNIČUKA

Poljska najavljuje veliku koaliciju: 40 zemalja bojkotuje OI u Parizu ako dođu Rusi i Bjelorusi

Poljski ministar sporta Kamil Bortničuk izjavio je da smatra da bi čak 40 zemalja mogldo da bojkotuje Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, ukoliko bi na istima nasupili ruski i bjeloruski sportisti.

Izjava dolazi nakon što su olimpijski komiteti Poljske, Litvanije, Esotonije i Letonije zajednički odbalcile plan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) koji bi se dozvolilo učešće sportista iz ove dvije zemlje.

Ukrajina je već ranije najavila bojkot, ako na kraju do ovoga dođe.

Sa druge strane MOK smatra da bi svaka zabrana bila kažnjavanje sportista.

Bortničuk je najavio i veliku koaliciju koju bi po njemu trebalo da predvode SAD, Velika Britanija i Kanada, protiv ovakve odluke MOK-a.

„S obzirom na ovo, ne mislim da ćemo se suočiti sa teškim odlukama prije Olimpijskih igara i, ako bismo bojkotovali Igre, koalicija u kojoj ćemo biti biće dovoljno široka da održavanje igara bude besmisleno“, rekao je Botničuk.

Iz Vašingtona su sinoć ponudili mirnodopsko rješenje u kojem bi ruskim i bjeloruskim sportistima bilo dozvoljeno da nastupaju, ali pod neutralnom zastavom i bez intoniranja himne.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo je izjavila ranije da se nada da će situacija u Ukrajini da se završi do početka OI, te da bi voljela da vidi sve sportiste svijeta na smotri u prijestonici Francuske.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније