Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

01. 02. 2024. 11:26 >> 11:28
Čitaj mi:

U JUTARNJEM PROGRAMU RTCG

Dukić: Naporan rad se isplatio, veliko olakšanje

Jedriličar iz Herceg Novog, Milivoj Dukić prvi je crnogorski sportista sa olimpijskom vizom - on je kartu za Pariz, tačnije Marsej gdje će se održati takmičenje u ovom sportu, obezbijedio na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

"Polako se sliježu utisci, velike emocije su iza mene. Zaista jedno veliko olakšanje koje osjećam trenuno, a koje je uzrok velikog rada i same ispunjene olimpijske norme. Sve ovo će mi olakšati pripreme, do igara je ostalo preko sedam mjeseci, tako da se mogu maksimalno posvetiti treningu, kako bih što bolje jedrio i u ovom periodu do igara i na samim igrama."kazao je Dukić.

Crna Gora imalala je dva jedriličara u finalnoj grupi, a je to pošlo za rukom samo svjetskim silama. Milivoj Dukić je tri puta učestvovao na Igrama, a sada je stigao do četvrte vize u karijeri. Kada je Ilija Marković u pitanju, dilema je jedino – kada će dobiti priliku da debituje na Olimpijskim igrama, jer je kristalno jasno da je svijetla budućnost, ne samo crnogorskog, nego i svjetskog jedrenja.

"Zaista jedan dug period, koji je obilježio jedan naporan rad, koji je rezultirao na kraju i uspjesima i samim učešćima na Olimpijskim igrama. Ponosan sam prije svega na sebe, na sve ljude oko mene, koji su vjerovali u sve ovo šta ja radim, imali smo istu viziju, i na kraju je sve to rezultiralo velikim uspjesimam, kojima smo se potajno nadali.Ovo je za mene najbolji rezultat u karijeri na svjetskim prvenstvima, jako sam blizu svjetskog vrha, sad su već u pitanju jako mali detalji. Konkurencija je zaista jaka, potrebno je jako puno odricanja da se uopšte ostane u ovoj priči, a tek da se naprave neki rezultati. Pomenuću i Iliju Markovića koji ima 22 godine. Obojica smo bili u toj zlatnoj grupi, to je zaista nevjerovatno, takmičiti se sa najboljima i mislim da je to veliki uspjeh." istakao je Dukić.

Milivoj Dukić se uoči posljednjeg dana nalazio na 21. mjestu, imao je vizu za Olimpijske igre u rukama, jer je u konkurenciji jedriličara koji nisu obezbijedili mjesto u Parizu na Svjetskom prvenstvu u Hagu, bio na prvom mjestu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније