Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ M.M.Lj. ]

20. 12. 2022. 10:17 >> 10:17

JOVANKA RADIČEVIĆ

"Godine koje sam dala rukometu zaokružene na najljepši način"

Crnogorska rukometašica Jovanka Radičević kazala je da je privilegovana i počastvovana nagradom koju je dobila od Glavnog grada Podgorice za izuzetne rezultate u sportu.

“To je za mene zaista najveća nagrada, 19. decembar. Sve se poklopilo, došlo je u pravom momentu kao potvrda da kada vjerujete u ono što radite i kada se dajete 100 posto, rezultat mora doći. Nevjerovatan je osjećaj i srce mi je puno jer mislim da sve ove godine što sam se dala sportu i rukometu, na kraju moje reprezentativne karijere je zaokruženo na najljepši mogući način”, kazala je ona.

Radičević kaže da je imala sreću što je osvojila Olimpijske igre, zlato u Beogradu i bronzu na posljednjem Evropskom prvenstvu.

“Naravno da sam ponosna na sve što sam radila jer sam sve dobila isključivo svojim radom”, kazala je ona.

Od svih uspjeha, posebno izdvaja nošenje zastave Crne Gore na Olimpijskim igrama.

“To je stvarno kruna sveg, kada jedan sportista dobije tu titulu da nosi zastavu na tako velikom takmičenju. Tu je svakako i Olimpijska medalja jer je prva i jedina za Crnu Goru. To je nešto što će ostati upamćenno i o čemu će se pričati decenijama”, kazala je Jovanka.

Posljednja medalja na Evropskom prvenstvu je za nju takođe posebna.

“Koliko smo je mi zaslužili, toliko su je zaslužili navijači. Bez njih sigurno ona ne bi bila sada u Crnoj Gori, jer su nas oni nosili od podgorice preko Skoplja, do Ljubljane”, kazala je ona.

Oproštaj u Podgorici 9. novembra kada je cijela dvorana skandirala njeno ime je nešto što neće zaboraviti.

“Moram reći da sam počastvovana što sam rođena pod ovim nebom i što je Crna Gora moj dom”,kazala je Radičević.

Trenutno igra u Krimu, u Ljubljani. Želja joj je da se nađe još jednom na final 4 i daće sve od sebe da to ostvari. Mladim sportistima da se ne treba nikada predati koliko god bili teški problemi, jer bez poteškoća, život bi, kako je rekla, bio dosadan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније