Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Б.Б. [ Beta ]

17. 03. 2023. 08:27 >> 08:29

POBIJEDIO SINERA

Alkaraz u polufinalu Indijan Velsa

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se prošle noći u polufinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je pobijedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 6:4, 6:4.

Do svoje prve pobjede u četiri duela protiv Kanađanina, Alkaraz je stigao poslije tačno dva sata igre.

Španac je odlučujući brejk u prvom setu napravio u petom gemu nakon čega je bez problema priveo taj dio igra kraju.

Na početku drugog seta teniseri su razmijenili po brejk, a kao presudan pokazao se deveti gem. Poslije sedmominutnog gema, jednog od brojnih maratona na servis Kanađanina, Alkaraz je napravio treći brejk na meču prije nego što je u narednom iskoristio prvu meč loptu.

Alkarz će u polufinalu Indijan Velsa igrati protiv Italijana Janika Sinera koji je pobijedio Amerikanca Tejlora Frica sa 6:4, 4:6, 6:4.

Njih dvojica su se do sada sastajala četiri puta i trenutno je neriješeno 2:2. Posljednji meč odigrali su na Ju Es Openu u četvrtfinalu, kada je Alkaraz slavio u pet setova na putu do svoje prve grend slem titule.

U ženskom dijelu turnira, plasman u polufinale obezbijedila je prva teniserka svijeta i aktuelna šampionka Indijan Velsa, Poljakinja Iga Švjontek. Ona je sa 6:2, 6:3 pobijedila Rumunku Soranu Kirsteu.

Švjontek će pokušati da postane tek druga teniserka koja je odbranila titulu u Indijan Velsu, a naredna na tom putu biće joj šampionka Vimbldona Elena Ribakina koja je u četvrtfinalu pobijedila Karolinu Muhovu sa 6:7, 6:2, 6:4.

Polufinale Indijan Velsa biće prilika za Poljakinju da se revanšira Ribakinoj za poraz u osmini finala ovogodišnjeg Australijan opena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније