Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V. [ Beta ]

25. 04. 2024. 17:47 >> 18:01
Čitaj mi:

DO KRAJA 2027.

Saudijski naftni gigant Aramko postaje globalni partner Fife

Saudijski naftni gigant Aramko postaje glavni globalni partner Međunarodne fudbalske federacije do kraja 2027. godine, objavila je danas Fifa.

Ugovor, čiji iznos nije saopšten, omogućava javnom preduzeću Saudijske Arabije, da postane partner Fifa-e "sa pravima koja pokrivaju nekoliko događaja", uključujući Svjetsko prvenstvo za muškarce 2026. i za žene 2027. godine.

Saudijska Arabija, bogata naftom, ali često kritikovana zbog kršenja ljudskih prava, već nekoliko godina ulaže milijarde dolara u sport.

Ulaganje u sport je dio strategije koju vodi prestolonasljednik Mohamed Bin Salman, kao dio velikog projekta "Vizija 2023" čiji je cilj transformacija kraljevine u zemlju biznisa i turizma i smanjenje njene zavisnosti od nafte.

"Ovo partnerstvo će pomoći Fifi da uspješno sprovede svoja vodeća takmičenja u naredne četiri godine i, kao i svi drugi naši komercijalni sporazumi, omogućiće nam da i dalje podržavamo naših 211 asocijacija članica širom svijeta", rekao je predsjednik Fifa Đani Infantino.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније